Міжнародна освітньо-наукова конференція «Всесвіт 2024» у Чернівцях!

 

Від 12 до 16 лютого 2024-го у Чернівцях відбудеться Міжнародна освітньо-наукова конференція «Всесвіт 2024». Конференція «Всесвіт» проводиться з метою популяризації та поширення астрономічних знань, розвитку інтересу до астрономії та досліджень космосу, науки, техніки, технологій. Конференцію організовують і проводять Управління освіти Чернівецької міської ради, Міський центр юних техніків імені Леоніда Костянтиновича Каденюка за сприяння Міжнародної асоціації позашкільної освіти та Чернівецького міського центру Молодіжного аерокосмічного об’єднання «Сузір’я» (УМАКО «Сузір’я»).  Формат проведення конференції  – за допомогою онлайн-платформи Google Meet, Zoom та очно.

Голова журі конференції «Всесвіт»  – В.В. Яценко, директор Чернівецького центру юних техніків ім.Л.К.Каденюка, к.ф.-м.н. У складі суддівської колегії – науково-педагогічні працівники Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О.Макарова (м. Дніпро), ДНУ ім.О.Гончара, університету Екстера (Великобританія), ЧНУ ім. Ю.Федьковича, закладів загальної середньої та позашкільної освіти м. Чернівці.

Конференція проводиться за 8 напрямами:

  • Астрономія,
  • Наукові дослідження в Космосі,
  • Екологія Космосу,
  • Космічна медицина та біологія,
  • Людина. Земля. Всесвіт,
  • Історія розвитку авіації та космонавтики,
  • Ракетно-космічна техніка,
  • Міні-Всесвіт.

Цього року із доповідями зареєструвалися  99 школярів з різних областей України: Дніпропетровської, Вінницької, Волинської,  Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Хмельницької,  Чернівецької та учасники з Великобританії, Іспанії, Канади, Німеччини, Португалії, Фінляндії.

Учасники мають можливість  зустрітися та обговорити проблеми, пов’язані з космічними дослідженнями, познайомитися з новими технологічними розробками, може навіть і визначитися із майбутньою спеціальністю. Ось деякі теми доповідей, які цікавлять юних дослідників: «Зміна сонячної активності та її вплив на життєдіяльність планети», «Аналіз проблеми виникнення розумного життя в контексті феномену молодих галактик», «Передача данних зі шкільного зонду на землю радіохвилями за допомоги протоколу LoRa»,  «Леонід Каденюк – перший космонавт незалежної України»,  «Історичний вклад Клима Івановича Чурюмова у розвиток кометної астрономії», «Чорні діри. Як можна використовувати чорні діри у майбутньому?», «Космічне сміття: способи реєстрації та ліквідації», «Адаптація людини до умов космічного польоту», «Стародавні авіаційні технології»,  «Підготовка майбутніх космонавтів до польоту»…

Сучасна космічна освіта – це важливий етап продовження космічної історії України. Адже від того, як ми пройдемо цей етап, як старше покоління передасть свої знання молоді, залежатиме в майбутньому і кадровий потенціал для галузі, і підготовка інженерних та наукових кадрів, і дальше формування сучасної України як високорозвиненої, високотехнологічної та космічної держави, – Е.І. Кузнєцов, перший віце-президент Аерокосмічного товариства України.

Бажаємо всім учасникам творчого натхнення, змістовних цікавих доповідей, нових  відкриттів!

Вл.інфор.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *