«Пограниччя. Єврейські сліди на сході Європи». Світлини Крістіана Геррманна у Чернівцях

11 лютого 2024 у медіа-центрі «Belle Vue» відкрилася фотовиставка «Пограниччя. Єврейські сліди на сході Європи» Крістіана Геррманна – фотографа з Кельна (Німеччина). Протягом багатьох років Крістіан подорожує Східною Європою у пошуках слідів єврейського життя. Фотосвітлини стали основою для трьох книг, які вже вийшли друком і є важливим засобом документування слідів єврейського життя в Центрально-Східній Європі.

Німецький фотограф  Крістіан Геррманн  документує давно забуті сліди та місця єврейської спадщини у Східній Європі. У 2021 році він був нагороджений німецьким Bundesverdienstkreuz (Федеральним хрестом заслуги) за свою велику роботу, спрямовану на те, щоб протистояти цьому забуттю.
.
У  медіа-центрі «Belle Vue» відвідувачі могли ознайомитися з добіркою фотографій, зроблених під час подорожей Крістіана Геррмана та поспілкуватися із їх автором. Світлини, які допомагають зберегти спогади…
.
.
.
.
.
.
.

.

Дякуємо Крістіану Геррманну за унікальні світлини.  Зниклі сліди, єврейські сліди, зникаючі сліди. Зміни за минуле десятиліття, зміни, які відбуваються зараз на території України. Війна від 2022 року… 

Дякуємо організаторам фотовиставки.  «Нехай 2024 буде кращим за 2023!», – слова з блогу Крістіана Геррманна. Миру нам і перемоги!

©Тетяна Спориніна,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *