«Взірцевий сектор» на Калинці тиждень почекає

У вівторок представники одного з найбільших ринків України пікетували Чернівецьку міськраду. В Ратуші саме засідав міськвиконком, який першим питанням мав розглянути план реконструкції 5-го сектору ринку. Реконструкція має розпочатися після Великодніх свят і полягатиме в асфальтуванні території, облаштуванні нового водовідведення, впорядкуванні торгівлі продуктами.

IMG_0317
Пікетувальники побоююються, що демонтаж їхніх торгових контейнерів, попри обіцянки адміністрації, не буде тимчасовим.  «Контейнери або не повернуть на попередні місця, або розташують по-іншому, що зашкодить торгівлі», – вважають торговці.  І справді, на час реконструкції планується нібито тимчасово демонтувати контейнери і перенести їх до іншого місця. Водночас їх хочуть поставити потім за видами товарів. Але це завадить,  вважають підприємці, можливості міняти за потреби товар.

Аби довести свою позицію до відома міської влади, мітингувальники прийшли з гаслами «Почуйте нас!», «Реконструкція 5 сектору – за законом», «Реконструкція без евакуації» тощо. А також скандували «Ми-хай-лі-шин!», намагаючись домогтися спілкування з секретарем міськради. Виконувач обов’язків міського голови цього часу поспішав коридорами Ратуші на засідання міськвиконкому і на повідомлення, що зустрічі з ним прагнуть підприємці, лише розвів руками.

Однак виступ представників 5-го сектора Калинівського ринку вплинув-таки на розвиток подій. Як повідомив «Версіям» керівник прес-служби Калинівського ринку Олексій Пономаренко, остаточне рішення щодо реконструкції того дня не прийняте: «Створено комісію, яка до наступного понеділка ознайомиться з ситуацією із 5-м сектором з виїздом на місце, а вже тоді буде зроблений обґрунтований висновок».

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *