Мітинг справедливості біля ратуші

Біля Чернівецької міськради вимагали справедливості у справі хлопця, вбитого у «Графській садибі». На мітингу відбувся перформанс, що зображав несправедливість українських судів.

долар

Нагадаємо, торік у квітні троє іноземців убили Олександра Савку. Справу розглядали майже рік. Нарешті суд виніс вирок, засудивши причетного до злочину тільки до трьох років умовного позбавлення волі.

Родичі й друзі вбитого протестують проти такого несправедливого вердикту. Їх обурює те, що підозрюваному інкримінують «хуліганство», а не вбивство. Сестра загиблого наголошує також, що родичі хочуть домогтися повернення двох співучасників злочину з Азербайджану, куди вони втекли після жахливого вбивства.

– Якщо апеляційний суд залишить попередній вирок без змін, ми будемо його оскаржувати в судах вищої інстанції і навіть у Європейському суді, – розповіла Лариса Скакун-Савка, мати загиблого. – На попередньому слуханні підозрюваного взяли під варту. Але надії на суд я не покладаю. Хоча затриманий – холоднокровний вбивця мого сина, та суд цього не бачить, як  не бачить суд і відео з місця події. На жаль.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії», фото автора   

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *