Буковина є лідером за реєстрацією новонароджених онлайн

97 відсотків новонароджених на Буковині у листопаді отримали свій перший документ за допомогою  сервісу «єМалятко»

Отож, у листопаді 2021 року в Чернівецькій області свідоцтво про народження дитини за допомогою  комплексної послуги «єМалятко»  отримали 405 новонароджених дівчаток і хлопчиків. Як зазначають  у відділі державної реєстрації актів цивільного стану у Чернівецькій області, ця цифра становить 97%  від загальної кількості виданих свідоцтв про народження.

Буковина входить до лідерів серед регіонів за кількістю користувачів послуги. Батьки немовлят обирають її через зручність, адже не витрачають час на очікування у чергах у різних держустановах. За однією заявою можна отримати кілька державних послуг, пов’язаних із народженням дитини. Зокрема, отримати свідоцтво про народження, зареєструвати місце проживання, оформити соціальну допомогу.

Комплексна послуга «єМалятко» доступна у всіх відділах ДРАЦС Чернівецької області, нею можна скористатися також у Центрах надання адміністративних послуг, або ж онлайн. На те, щоб подати відповідну заяву через портал «Дія» знадобиться до 30 хвилин, а реєстрація  народження відбувається протягом 1 робочого дня.

Південно-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *