Газівники відріжуть газ 3,5 тис. буковинців

Новый рисунок

Заборгованість населення у 32,5 млн. грн. ставить під сумнів своєчасний початок опалювального сезону.

Заборгованість чернівчан за спожитий природний газ станом на 1 вересня склала близько 7 млн. грн, а населення області загалом – 32 млн. 538 тис. гривень. Найбільшими боржниками є жителі Кіцман­ського, Новоселицького й Вижницького районів. Як повідомляє прес- служба ПАТ «Чернівцігаз», на від’єднання помешкань споживачів від газопостачання передано уже 3557 заявок. На даний момент без газу залишилося 300 боржників. Відновити газопостачання можна тільки за умови повного погашення боргу та оплати послуг з відключення/ підключення газу, вартість яких коливається від 260 до 400 гривень, залежності від способу та протяжності місця відключення.

– Враховуючи, що більшість споживачів не йде на конструктивний діалог та продовжують накопичувати борги за спожитий газ, компанія вимушена вдатися до таких крайніх заходів як відключення, – заува­жує заступник голови правління ПАТ «Чернівцігаз» з постачання та обліку газу Володимир ЛЯШЕНКО.

Та попри те, ПАТ «Чернівцігаз» розуміє складність ситуації, тож пропонує споживачам укласти договір реструктуризації боргу на що­місячне рівномірне погашення заборгованості або ж цивільно-право­ву угоду, що передбачає виконання певної роботи, плата за яку буде направлена на погашення боргу.

– Ситуація, що склалася – важка. Ми усвідомлюємо також, що із першими морозами обсяги споживання газу значно зростуть. Роз­раховуватися за енергоносії, при несплаті та накопиченні боргів, стане ще важче. Тож ми йдемо назустріч споживачам, які опинилися в скрутному становищі та пропонуємо сплачувати старі борги час­тинами або ж отримати тимчасову роботу для того, щоби сплатити заборгованість, – пояснює Володимир Ляшенко.

Нагадаємо, що держава через органи соціального захисту надає споживачам право на оформлення субсидії, а від 1 липня 2014 року – й отримання компенсації додаткових витрат на оплату житлово-кому­нальних послуг, у тому числі, на газопостачання.

Отже, газовики радять розраховуватися з боргами, бо зростан­ня заборгованості за спожитий природний газ ставить під сумнів своєчасність початку опалювального сезону. – ПАТ «Чернівцігаз» отримає тільки ті обсяги газу, за які зможе розрахуватися, – наголосив заступник голови правління В Ляшенко.

Вл. інф

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *