В Україні відтепер можна перевірити ліцензію маршрутки за номером машини

Дані про наявність ліцензій у перевізників відкрили для публічного доступу. Так, за допомогою сервісів Opendatabot можна перевірити наявність ліцензії у перевізника за номером автомобіля.

В Opendatabot повідомляють, що наразі в Україні 89,7 тисячі маршруток мають ліцензії на перевезення пасажирів. Найпопулярнішими є марки маршрутних таксі БАЗ, БОГДАН та ПАЗ, пише expres.ua.

В сервісі повідомляють, що у разі, якщо маршрутка не має ліцензії на перевезення пасажирів, вона може бути небезпечною, адже її не перевіряли відповідні державні органи.

«Це означає, що маршрутка не перевіряється і може бути небезпечна. Найкращий варіант — не користуватися її послугами», — пояснює Данило Молчанов, керівник напряму розвитку електронних послуг TAPAS.

За даними платформи для роботи з відкритими даними Opendatabot, більшість ДТП в Україні стаються через перевищення швидкості, пише Громадське. 

Раніше повідомлялось, що до кінця 2018 року ДФС має провести близько 3 тисяч перевірок бізнесу.

Також раніше повідомлялось, що від 2019 року в Україні заборонять використовувати маршрутки, перероблені з вантажних автомобілів.

Також зазначали, що проти нелегальних пасажирських перевізників застосовуватимуть санкції, зокрема, конфісковуватимуть транспорт.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *