Чернівці розбудовуються

 У першому півріччі 2016-го житла збудували у 2,5 раза більше, ніж торік

57,3 тис. кв. м. житла введено в експлуатацію у Чернівцях у першому півріччі нинішнього року. Це становить 242,8 % до відповідного періоду минулого року, коли в експлуатацію було введено 23,6 тис. кв. м житла, повідомила начальник інспекції державного архітектурно-будівельного контролю міської ради Орися ГАЛЬЧУК.

Понад половину новозбудованого житла  – 31,7 тис. кв. м – становлять багатоповерхові житлові будинки. Цікаво, що розбудова індивідуальних житлових будинків у першому півріччі цього зросла більше як утричі (25,6 тис. кв. м проти 8,0 тис. кв. м у відповідному періоду минулого року).

Житлобудівельна галузь займає провідне місце й серед платників податків Буковини. За сім місяців нинішнього року підприємства будівельної галузі сплатили до зведеного бюджету 42,4 млн грн, зазначив начальник Чернівецької ОДПІ Микола ЗАГАРЮК.

Тож до свого професійного свята – Дня Будівельника, який відзначався в Україні 14 серпня, працівники будівельної галузі принесли своїм землякам не лише затишок нових осель, але й значний внесок у кошти буковинської громади.

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *