Як у Кіцмані дружина голови РДА над бійцем АТО знущається

У числі 48 від 1 грудня 2016 року «Версії» розповідали про те, як незаконно звільнений під час несення служби в зоні АТО боєць Василь Піцула відстояв свої права в суді.

Йшлося про Колективне виробничо-комерційне підприємство «Авто-моторс», власником якого є дружина голови райдержадміністрації пана Друцула – С.Бабюк. Незаконність дій роботодавця встановив районний суд Кіцманського району. Позов працівника Василя Піцули, який повернувся з АТО і дізнався про своє звільнення, суд задовільнив.

Василя Піцулу рішенням суду поновлено на посаді підсобного робітника у Колективному виробничо-комерційному підприємстві «Авто-моторс» з 05.01.2016 року, з підприємства мали стягнути на користь працівника понад 14 тис. грн і судовий збір на користь держави.

Перемога? Та прослідкувавши розвиток подій, бачимо, що – зрада.

Поновлений на роботі Василь Піцула, пропрацювавши два дні, захворів і пішов на лікарняний. Тим часом, день його виходу на лікарняний на підприємстві записали як прогул. Після лікування чоловік знову вийшов на роботу і заявив про бажання звільнитися. Наївно повіривши у розповіді, що «немає начальства, нема кому підписати документи» і прислухавшись до поради «іти додому і прийти за кілька днів» – покинув робоче місце. Цей день йому також записали як прогул і врешті звільнили за статтею. Видали тільки трудову книжку – ні коштів, які постановив виплатити суд, ні розрахунку чоловік не отримав. Коли почав з’ясовувати обставини справи – каже, що виявив: зарплату йому нараховували на 300 грн щомісяця більшу, ніж роботодавець заявив у суді. Тобто насправді йому б належало отримати не 14209 грн., як постановив на основі отриманих документів суд, а більше на 300 грн за кожний втрачений через незаконне звільнення місяць!

Справа Василя Піцули проти роботодавця – дружини голови Кіцманської РДА – триває.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *