Різдво прийде в Чернівці з доброю справою від «Народної допомоги»

В  обласному центрі відбудеться соціально-мистецький ярмарок «Зимовий Чернівецький фортель»

Ярмарок унікальних виробів ручної роботи проводиться в столиці Буковини уже всьоме. Кожен фортель – благодійний, адже частина виручених на ньому коштів спрямовується на потреби безхатьків, якими опікується місцева організація «Народна допомога». Цього разу фортель приймає на своїй території торговельний центр «Екватор» на вул. Руській, і саме дійство (а це не лише торгівля, а й майстер-класи з виготовлення новорічних іграшок) триватиме в дні, коли християни західного обряду відзначатимуть Різдво – 24-25 грудня. А в Різдво з тими, хто в них вірить, трапляються дива.

Дива на Фортелі творять самі організатори і учасники події. Тридцятеро талановитих майстрів презентуватимуть свої хенд-мейд-вироби – прикраси, іграшки, сувеніри, предмети декору, навіть косметику. Частину виручених коштів вони жертвують на допомогу людям, які втратили житло і звернулися по допомогу до соціальних працівників громадської організації. Кількість безхатченків, якими опікується «Народна допомога», складає близько трьох десятків людей, але взимку їх число зростає. Переночувати в теплі, помитися, випрати і висушити одяг, поїсти гарячої їжі – ці можливості надає громадська організація потребуючим, яким узимку стає неможливим спати просто неба і вони з усіх усюд сходяться до обласного центру. За пожертвувані гроші для них придбають продукти харчування та засоби гігієни. Таким чином творчість і доброчинність поєднаються різдвяною магією за цілком раціональної ініціативи. А мешканцям міста також важливо знати, що, купуючи щось на цьому ярмарку, вони і забезпечують свій святковий настрій, і  водночас піклуються про тих, хто перебуває у складній життєвій ситуації та потребує підтримки.

Майстри Фортелю:

Мирослава Юрійчук – віночки, запрошення, органайзери, авторські прикраси і доречні чудові новорічні листівки

listivka_yurijchuk1

 

 

 

 

 

 

 

 

Авторські вироби із полімерної глини від Інни Свищук.

Яскраві та неповторні, сповнені добрих емоцій та натхнення майстрині. Серед різнобарвного асортименту дівочих і дитячих прикрас та сувенірних магнітів обрати буде складно, але ви матимете досить часу.

polimerna_glina1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Милі, щемливі і симпатичні іграшки від Аліни Рєпіної – ще один крок, який наблизить вас до новорічної святкової атмосфери. Таку іграшку можна подарувати дитині, щоби в неї з’явився чудовий новий друг, але ще більше їй зрадіє дорослий – адже  нам так часто бракує дива.

igrashka_ryepnina1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Багато кольору, чудовий смак і дивовижна, тепла і святкова естетика в ляльках-тільдах від Анжели Пислар.

lyalki_tildi_pislar1

 

 

 

 

 

 

 

 

Налітайте! Чарівні і симпатичні хлоп’ята-сніговички від Ольги Доготар. Легко піднімуть вам настрій, подарують заряд снігової бадьорості, і найголовніше – не розтануть навесні.

snigovichki_dogotar1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

prikrasa_sozinova1

Жінки знають, що іноді оригінальна й індивідуальна прикраса стає особливим символом, який приносить удачу і відчуття власної досконалості. Ця прикраса обов’язково надягається у найвідповідальніші моменти життя, без неї ми не уявляємо важоивих зустрічей і поїздок. І саме таку прикрасу ви зможете вибрати з прекрасних робіт з бісеру Наталі Созинової. Стильні, лаконічні і дуже чуттєві джгути з бісеру – те, що зробить кожну – неповторною.

igrashki_majyer1

Обирайте чудові ялинкові іграшки з фетру серед виробів учасниці Фортелю Дарії Майєр. Нехай ваше свято буде теплим та яскравим, а ваша ялинка – напрочуд оригінальною.

 

prikrasa_ruda1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Модні та стильні пані, зверніть особливу увагу на роботи Анастасії Рудої! Постійна учасниця Фортелю, наш добрий друг, талановита майстриня та автор чарівних жіночних прикрас. Безліч оригінальних та індивідуальних аксесуарів чекатиме на вимогливих чернівчанок на Зимовому Фортелі.

 

brasleti_rotar1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Анна Ротар створює чарівні, ніжні та стильні браслети із натуральних матеріалів: каміння, шкіри, скла. Серед виробів майстрині ви зможете легко обрати вдалий новорічний подарунок для дівчини або поповнити власну галерею прикрас оригінальним браслетом.

 

motanka_prudius1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Роботи Лесі Прудиус різноманітні та однаково привабливі. Традиційний український оберіг – лялька-мотанка, створить в кожній родині ауру гармонії та комфорту в наступному році. Оригінальний дерев’яний крафт та декупажні вироби з дерева – кращого подарунку для родича або друга годі й уявити. І чудові характерні іграшки, яким однаково радітимуть і діти, і дорослі.

 

 

milo_bukovinska1

Яскраве, святкове і дуже подарункове – мило ручної роботи від Надійки Буковинської. До новорічних свят майстриня підготувала широкий асортимент тематичної продукції – для вас, вашої родини, діток, друзів та усіх, кого ви хочете потішити.

* Не забувайте, що кожна покупка на Зимовому Фортелі – ваш особистий внесок у підтримку бездомних людей, яким дуже важливо отримувати соціальні послуги.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *