Завтра – Вознесіння Господнє. Як святкують цей день

Вознесіння Господнє цьогоріч припадає на 17 травня. Як потрібно провести це свято і що обов’язково необхідно зробити, пише сайт Сьогодні.Lifestyle.

Сорок днів від Великодня до Вознесіння церква закликає людей радіти. У самому ж святі Вознесіння поєднуються і світлий сум, і радість, і очікування.

Вознесіння Господнє 17 травня: що це за свято

 

Після земної смерті Ісус ще сорок днів спілкувався в образі людини зі своїми учнями, даючи їм настанови і благословляючи на майбутні апостольські звершення. Після цих 40 днів Спаситель вознісся на Небеса, залишивши учням важливе послання про те, що він повернеться на Землю. Це буде його друге пришестя, яке описано ще і в книзі Апокаліпсису.

 

Згідно з цим посланням, Христос прийде, щоб всіх людей судити справедливим судом за скоєні гріхи.

Відповідно до закону Мойсея саме на 40-й день всі батьки повинні були приносити своїх немовлят в храм, до Господа. І тепер в сороковий день після Воскресіння Ісус Христос повинен був, саме як Спаситель людства, увійти до небесного храму свого Отця.

Завершивши спілкування з учнями, Ісус разом з ними зійшов на гору Елеон, що знаходиться недалеко від Єрусалиму. Там він благословив учнів і вознісся вгору в сіяючій хмарині. Від побаченого апостоли були в захопленні.

Вознесіння Господнє в 2018 році: що потрібно робити 17 травня

 

Постарайтеся відвідати церкву і побувати на службі. У середу, напередодні свята, служиться всеношна, а в день Вознесіння Господнього – проводиться урочиста літургія, яка закінчується читанням розділу Нового Завіту, де написано про події Вознесіння Господнього. 

За старовинною народною традицією в день Вознесіння Господнього господині печуть “драбинки” – це прямокутні пироги з цибулею, прикрашені перекладинами у вигляді символічної драбинки – шляхи Христа на небеса. 

На свято Вознесіння Господнього також існує традиція звертатися до Господа з молитвами про дарування здоров’я і допомоги в житті.

За народними прикметами саме після Вознесіння Господнього літо вступає в свої права, тому в цей день всі радіють, прикрашають будинок зеленню, ходять в гості до близьких.

Існує звичай на Вознесіння Господнє “завивати березу”. Раніше саме на свято Вознесіння дівчата заплітали в косу кілька гілочок берези і дивилися, чи не зів’януть вони. Якщо до Трійці гілки залишалися зеленими, доля дівчини складеться вдало.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *