ЯК НАТЯГНУТИ ВІРУСУ КОРОНУ (Посібник для панікерів)

 

Зображення pravda.com.ua

Як авторитетно свідчать богослови, людей розвелося до біса і не всі вони янголи. Що більше їх на планеті, то гірше для самої бідолашної Землі . Вже доведено, що вона є науково-дослідним полігоном позаземних цивілізацій, які експериментують із цим самовпевненим видом Гомо сапієнс. Правда,цей гомо нахабним чином присвоїв собі вдруге титул «сапієнс», наївно вважаючи себе двічі розумником і навіть царем природи.

Тож ближче до справи.

На думку Томаса Роберта Мальтуса – англійського теолога, демографа та економіста другої половини 18 століття, біосфера землі не може безболісно витримати більше 2-х мільярдів людей. Як засіб боротьби зі зростанням народонаселення Мальтус пропонував «моральне приборкання»: утримання незаможних від шлюбів. виснажливу працю, голод, епідемії, війни. За його теорією, населення розмножується швидше, ніж суспільство може продукувати їжі для його існування. Це абсолютно вірно для Китаю, де Велику стіну збудували не для захисту країни від завойовників, а для того, щоби голодні китайці не вивалилися за межі країни. Відтак, природа заради самопорятунку починає коригувати надмірну кількість населення, регулярно проріджуючи цю заразу різними земними й позаземними катаклізмами, віддаючи перевагу пандеміям.

Нині інструментом проріджування Природа обрала знову-таки китайців. Відомо, що вони винайшли папір, порох та інші корисні для цієї процедури речі. Нині вони активно експортують коронавірус COVID-19, паралельно проштовхуючи на світовий ринок допомогу в його приборканні. Як заявив заступник глави Міністерства закордонних справ Ма Джаосюй, Китай готовий надавати активну допомогу країнам, що постраждали внаслідок спалаху коронавірусу, та нарощувати співпрацю з іншими державами для створення ефективної вакцини. Ну, то як з комп’ютерами: запускають в Інтернет різну вірусню, а потім продають антивірусні програми. Надійний профіт!

Та за законами бізнесу, товар ще треба вміти подати із файною етикеткою і рекламними телероликами. Тож, одному із заштатних штамів грипу, який щорічно вештається різними країнами й збирає свою данину, фахівці від китайської медицини вдягли цілу корону! Як вам цей вдалий маркетинговий хід?! Фахівець із людської психології, відомий мисливець, а разом письменник Остап Вишня мудро вчив, що коли зустрінеш у лісі кабана – то звичайна дика свиня, а якщо сказати «Вепр» – то аж мороз по шкірі!

Далі настає черга підготовки й обробки клієнта. Спочатку сенсаційно повідомляється про спалах невідомої страшнючої хвороби в далекому Ухані. При цьому лікар, що відкрив цей вірус, помирає в страшних корчах. Клієнт зацікавлюється.

Надалі повідомляється, що бідолашні китайці масово мруть, як мухи восени, і всі лікарні міста вщент забиті трупами, а безсоромні посильні-носії вірусу злодійкувато шастають усім світом. Влада починає обмежувати  пересування, фіксує перших носіїв і про всяк випадок  закриває кордони. Клієнт насторожується і починає вивчати історію зарубіжних подорожей знайомих.

На цій стадії передбачливі розумники дізнаються, що коронавіруси людини мають спільний антиген з коронавірусами тварин (великої рогатої худоби, мишей, свиней), за винятком вірусу інфекційного бронхіту курей та деяких інших. У людей зростає повага до домашніх котів і песиків. Виявляється, що станом на березень 2020 року вже відомо 7 коронавірусних інфекцій людини. Тяжкий гострий респіраторний синдром (SARS) спричинює особливий коронавірус, який, як вважається, перейшов до людей від деяких тварин. Передача відбувається фекально-оральним та повітряно-крапельним механізмами. Безсоромних циніків передусім цікавить перший механізм, бо хоча китайці вживають у їжу все, що рухається, та у меню китайської кухні фекальні страви явно відсутні. Важко віднести той механізм і до найвишуканіших видів сексуальних збочень людини, навіть у східних екзотичних варіантах.

Далі до справи залучаються місцеві медичні світила, які  впевнено заявляють, що смертність від коронавірусу мало відрізняється від звичайних знайомих штамів грипу; що помирають не всі, а лише слабкі організми (бо кволому поросяті й тепла вода шкодить). Наводяться історичні паралелі з відомим штамом грипу «Іспанкою» 1918-1919 років, яка викосила від 50 до 100 мільйонів людей у світі. Та то було давно, і медицина була не та. Окремі провокатори у білих халатах збирають натовпи і починають гнобити підозрюваних з підвищеною температурою. А деякі пройдисвіти розпускають чутки, що перша прихована стадія розвитку коронавірусу безсимптомно триває не менше 6 діб, і за цей час ота несвідома падлюка робить найбільшу шкоду суспільству. Населення у паніці, але до прямого лінчування винних справа ще не доходить.

Водночас екс-міністерка охорони здоров’я зі шпальт соцмереж віщає, що специфічного лікування коронавірусу не існує, але жодного апокаліпсису від уханського вірусу не передбачається; маски ж необхідно одягати лише хворим пацієнтам, щоб шмарками не псували нерви здоровим. І взагалі, захворювання загрожує перш за все людям у віці від 40 до 59 років, які більше читають і тому засмічують голову різним непотребом про смертельну недугу та іншим інформаційним сміттям, а старіші – гинуть просто від переляку та старості. Вона повторює загальні рекомендації: мити руки, збалансовано харчуватися, пити достатньо рідини, провітрювати приміщення, займатися спортом і достатньо спати. Останнє більш підходить саме Чернівцям, бо, за давньою єврейською мудрістю, якщо ситуація непевна чи незрозуміла – лягай спати!  Населення вимітає всі запаси масок зі складів аптек, консерви й гречку з магазинів і примусово ховається від гріха по домівках, запиваючи часник міцною самогонкою.

У суспільну свідомість ненав’язливо вкидаються думки світових медичних світил. «Пандемії грипу, як землетруси, урагани та цунамі, стаються завжди, деякі – набагато гірші за інші», – каже Майкл Остерхольм, директор Центру досліджень інфекційних хвороб Університету Міннесоти. Він авторитетно продовжує: думка, що пандемія масштабів 1918 року вже ніколи не станеться, є дуже хибною. Оскільки населення світу за минуле століття збільшилося більш ніж учетверо, сучасна пандемія забере набагато більше життів. Якщо 1918 року грип вбив 50 мільйонів, сьогодні він може знищити понад 250. Мішків для трупів точно не вистачить, впевнено й оптимістично зазначає Остерхольм. Населення від такої звістки аж холоне.

Тут вставляє своє вагоме слово мер міста. Як тато всіх чернівчан, він не може допустити падіж свого електорату(!) і вживає відповідні до ситуації екстрені заходи: дає команду мити тролейбуси й автобуси, не допускати зайвого скупчення людей і взагалі рекомендує сидіти по домівках і не ходити на роботу. А поповнення міського бюджету може трохи зачекати. Повзуть чутки, що в Італії  площі міст завалені домовинами і місцеві трупарні відмовляються приймати нових клієнтів. Народ у шоці, розпачі і щиро ненавидить італійсько-українських заробітчан.

Нарешті перед телекамерами у звичайній людській одежі постає сам губернатор краю. Суворе арійське обличчя супроводжується простими й чесними словами до співгромадян з розумінням ставитись до ситуації, не піддаватись паніці, виявляти провокаторів, ще раз не піддаватись паніці, а панікерів ставити якщо не до стінки, то точно у відповідну ситуації позу. Декретом дозволяється зібрання людей до 10 штук і не більше, і то з дуже поважних причин; закриваються все великі торговельні центри і заклади масового харчування, обмежується рух транспорту і зв’язки із зовнішнім світом. Гроші передаються банкам на карантин. Оголошується цілковита автаркія обласного масштабу. Губернатор тактовно натякає про передчасність введення комендантської години. Відкривається цілодобова телефонна «гаряча лінія» 0660849313. Лікарі фіксують різке збільшення інфарктів, інсультів і нападів відчайдушного безнадійливого алкоголізму.

І ось настає момент істини, апофігей, чи то пак, апогей. На всіх каналах перериваються телерадіопередачі, Сам Президент із кам’яним обличчям гаранта Конституції і голосом охриплого Левітана проголошує Березневі тези про безпеку держави і спасіння нації. Справи кепські, але наш мудрий нарід героїчно здолає всі труднощі, не дозволить  підступним ворогам здійснити свої злодійські наміри і без великих втрат досягне світлого майбутнього. Не треба лише зайве панікувати і потурати слабким духом. Закриття кордонів і самоізоляція від навколишнього світу – запорука виживання. Треба це зрозуміти. Як і необхідність надзвичайного стану.  Народ з розумінням у повному «отрубі» впадає в анабіоз. Апокаліпсис, хана!

Аж тут здригається ООН. Генеральний секретар від імені свідомих 2 мільярдів населення Землі, тобто Гомо сапієнс сапієнс (решта 5 мільярдів – просто Гомо, зайвий біологічний баласт), оголошує всепланетний карантин та ізоляцію від космічних пришельців, які й спричинили пандемію.

Що можна сказати з цього приводу? Коронавірус COVID-19 – це ненадовго, бо, як і все у світі, зроблений у Китаї. Як сказав один знайомий китаєць з Уханя, краще зачекати і не заражуватися  цим штамом коронавірусу, бо у вересні цього року вийде нова, більш вдосконалена версія COVID-20. Зацікавлені в медичному бізнесі особи лякають нас страхітливими цифрами летальних наслідків. Проте статистика – річ оманлива і підступна. Якщо лікарі знайдуть 100-процентну панацею від усіх хвороб, то людина все одно рано чи пізно віддасть Богу душу: просто пукне, як повітряна кулька, від надлишку здоров’я.

Найкращу пораду у цьому шоу надав італієць XIV століття Джованні Бокккаччо у своєму невмирущому «Декамероні». Рятуючись від чуми у Флоренції, група благородних юнаків і дам подалася на заміську віллу і весело провела там увесь період карантину. Не панікуйте, не бійтесь, веселіться! І тоді «Згине COVID–19, як роса на сонці!».

Ваш Віктор ПЛЯЦОК, вірусні ілюстрації із соцмереж

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *