НКРЕКП ЗАБОРОНИЛА ОПЕРАТОРАМ ГАЗОРОЗПОДІЛЬНОЇ СИСТЕМИ ПРОВОДИТИ ДОНАРАХУВАННЯ “НЕНОРМОВАНИХ” КУБІВ ЗА КОЕФІЦІЄНТАМИ

Нацкомісія заборонила операторам газорозподільної системи проводити донарахування в платіжки за природний газ

Минулого місяця переважна більшість операторів газорозподільних мереж донарахувала побутовим споживачам обсягів газу в середньому до 1,5%. У Нафтогазі пояснили, що робити, якщо за жовтень отримали неправильну платіжку, повідомила прес-служба компанії.

1. Зверніться до вашого газзбута зі скаргою та вимогою провести перерахунок за газ за жовтень.

2. Надіслати скаргу до НКРЕКП про порушення ліцензійних умов газзбутом чи облгазом.

3. Оплатити ту суму рахунку за газ, яка не оспорюється. Якщо в рахунку вказано об’єм спожитого газу за лічильником у жовтні 100 куб. м, з урахуванням коеффіцієнту – 103 куб. м, то потрібно сплатити за 100 куб. м.

Листи-вимоги про перерахунок платіжок за жовтень можна надіслати електронною поштою box@nerc.gov.ua, звичайною поштою чи кинути в скриньку НКРЕПК.

Цей лист необхідно надіслати або особисто передати вашому постачальнику газу. Він зобов’язаний розглянути всі скарги, отримані від споживачів. Повідомити про результати розгляду протягом одного місяця.

Крім того, у положеннях типового договору постачання природного газу побутовим споживачам йдеться, якщо споживач не погоджується з рахунком постачальника, то він сплачує тільки ту частину, яка не оспорюється.

Облгази українцях почали нараховувати “ненормовані куби”, посилаючись на погоду і наказ Міненерго 15-річної давності. Газівники фактично множать спожитий обсяг газу на коригувальний коефіцієнт. Останній був розроблений і затверджений наказом Міністерства енергетики №595 ще 21 жовтня 2003 року. Залежно від області і місяці року множник становить від 0,98 влітку, до 1,1 до кінця зими.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *