Працівники СБУ та прокуратури полюють. У буковинських лісах

В області тривають оперативно-слідчі заходи СБУ стосовно посадових осіб лісопереробної галузі

Цьогорічне серпневе полювання співробітників СБУ та прокуратури в лісах області не було тихим, зате було плідним. У 32-му числі газети за 11 серпня «Версії» писали і про обшуки у верхівки буковинських лісівників, і про путильських мільйонерів-лісорозробників, «сумні» справи яких вразили навіть активістів Антикорупційної комісії Чернівецької області Петра СОЛОГУБА та Віталія ТКАЧУКА. Саме вони й повідали редакції неймовірні історії про дерибан  лісу на Путильщині деякими очільниками району.
Як повідомила нині прес-служба УСБУ в Чернівецькій області, після проведення 5 серпня понад півсотні одночасних обшуків, співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою і далі вживають системних заходів щодо викорінення зловживань у лісогосподарській галузі краю. Зокрема, зупинено п’ять протиправних оборудок з лісодеревиною. Розпочаті досудові розслідування у кримінальних провадженнях за ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.
Викрито схему отримання необлікованої деревини у державних лісгоспах та її обробки на окремих приватних лісопереробних підприємствах області. Перевіряється причетність до оборудок з деревиною посадових осіб державних лісгоспів.

За фактом завдання шкоди довкіллю Карпатського регіону СБУ ініціювала перевірку фахівцями Держекоінспекції, за результатами якої виявлено порушення природоохоронного законодавства керівником одного з держлісгоспів: державі завдано збитків майже на півмільйона гривень.

Нагадаємо, що путильчани  звернулися з листом до нардепа Івана Рибака, в якому звинувачують у дерибані лісу не когось, а два державних підприємства – ДП «Путильське лісове господарство» та ДП «Карпатське державне спеціалізоване лісогосподарське підприємство», які, отримавши лісорубний квиток – спецдозвіл на використання лісових ресурсів, – передають виділені лісові ділянки іншим особам, які мають дозвіл на використання лісосічних робіт, трелювання, транспортування та сплав лісу, а саме –  ТОВ «Компа+С» і ТОВ «Медіатор-С». Обидва підприємства не мають ні техніки, ні людей і створені паном С. для себе й свого сина. Як це йому вдалося? А просто: протягом 2010-2015 років він працював начальником відділу збуту ДП «Карпатське державне спеціалізоване лісогосподарське підприємство», що дозволяло йому контролювати лісосічні ділянки, виділені під заготівлю деревини. Обидва його підприємства створені для обкрадання бюджетів усіх рівнів і «відмивання» грошей. Нині цей пан посів на Путильщині високе крісло. Тож «Версії» тим паче триматимуть під контролем цю справу, яка тягне на путильський «Вотергейт».

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *