«BESTCookFEST-2016»: У Києві буковинці отримали 3 золоті медалі за міжнародні смаколики

Понад 200 учасників з 9 країн світу – від досвідчених фахівців до початківців і студентів – зійшлися 1-3 листопада на кулінарному турнірі – ІІ Міжнародному кулінарному фестивалі в рамках Міжнародного експофоруму ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH у Києвському виставковому центрі «Експо-Плаза». Організатори фестивалю – Український кулінарний союз», Київський національний торговельно-економічний університет, мережа ресторанів «Козирна карта», компанія «S-PROF» і КМДА. 

2

Кулінарна справа – річ дуже складна: у конкурсній програмі кулінари та кондитери змагалися у 20 конкурсних номінаціях. Що ближче до фіналу, боротьба загострювалася: у 8 номінаціях індивідуального практичного класу – «Вегетаріанська страва», «Страва з м’яса», «Сучасна кухня», «Паста», «Страва з риби», «Страва автентичної кухні», «Ресторанний десерт» і «Кращий шеф-кухар» взяли участь 98 учасників фестивалю. За кубки першості у завзятій кулінарній баталії змагалися 16 команд професійних шеф-кухарів і юніорів кулінарних шкіл Франції, Німеччини, Італії, Хорватії, Туреччини, Польщі, Росії, Білорусі та України.

3

А ще ж були 7 номінацій арт-класу з кондитерського мистецтва (цукрові квіти, робота з карамелі, робота з шоколаду, робота з марципану, мастики, святковий торт, ексклюзивний весільний торт, художня робота з тіста) – у «вищому пілотажу» кондитерського мистецтва спробували свої сили понад 60 учасників.

Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ, який входить до Буковинської гільдії кулінарів Українського кулінарного союзу, представляла команда студентів факультету менеджменту, туризму та ресторанного господарства під керівництвом старших викладачів кафедри технології і організації ресторанного господарства Любові Ревуцької  та Інни Данилюк. І здобути перемогу на цьому представницькому форумі було зовсім не просто: професійне журі із 25-ма всесвітньовідомими шеф-кухарями з 9 країн світу – прискіпливо оцінювало кожний крок учасників змагань. Очолювала таке поважне журі наша співвітчизниця олімпійська чемпіонка з кондитерського мистецтва Марія Шрамко. І командою молодих чернівецьких кулінарів можна пишатися: вони гідно представили рідний навчальний заклад і Буковину загалом, здобувши 3 золоті медалі та 11 бронзових медалей.

4

Золоті медалі чернівчани здобули: у номінації «Ресторанний десерт» – Ольга Андріоє; у номінації Арт- класу «Виріб з мастики та марципану» – Вадим Петрюк; у номінації «Рибна страва та морепродукти Василь Адамик. Бронзу наші учасники здобули  за вироби з мастики й марципану, страви з м’яса, рибні страви, страви автентичної кухні. А команда ЧТЕЇ у складі Івана Іванчука, Володимира Мацика та Ольги Андріоє посіла третє, бронзове місце у командній номінації «Чорна скринька».

Щирі вітання переможцям і не менш щира подяка директору ЧТЕІ КНТЕУ Т.М.Ореховській, декану В.В.Полянко, керівнику туристичного клубу «Плай» О.І. Крецькому за всебічну підтримку нашої команди.

Тетяна НЕЗВЕЩУК-КОГУТ, викладач ЧТЕІ

 

Від редакції: Газета «Версії» долучає й свої вітання успіхові наших постійних читачів і героїв наших публікацій – коллективу Чернівецького торгово-економічного інституту КНТЕУ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *