Системні зміни в лікуванні поранених – є!

Поранені українські воїни, які отримують медичну допомогу у будь-якому медичному закладі, зможуть харчуватися за стандартами НАТО.

Це стало можливим завдяки зусиллям і роботі очолюваної Юлією Тимошенко ТСК щодо лікування та реабілітації військових.

Як повідомила на своїй сторінці у Фейсбук лідерка «Батьківщини», харчування у військових госпіталях було швидко налагоджено та приведено до стандартів НАТО, а от у цивільних лікарнях, де також отримують медичну допомогу наші захисники й захисниці, «коїлося відверте неподобство».

Її обурювало, що там на харчування одного пораненого виділялося 39 гривень 70 копійок на день. Щоправда, як додала вона, нікого з влади це особливо не турбувало.

Спочатку змінами до закону, а потім постановою уряду нашій ТСК вдалося навести лад. Відтепер усі поранені військові харчуватимуться на гідному рівні, незалежно від місця, де вони лікуються, – зазначила Юлія Тимошенко.

За її словами, привести систему харчування поранених військових до стандартів НАТО було одним із її пріоритетних й амбітних завдань як очільниці ТСК.

Нагадаємо, цій ТСК вже вдалося збільшити видатки із держбюджету на лікування поранених героїв і героїнь. Юлія Тимошенко як голова комісії неодноразово наголошувала, що медична допомога захисникам України на рівні стандартів НАТО має стати пріоритетом держави.

ba.org.ua

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *