Чат-бот допоможе заповнити е-декларацію чиновникам

В Україні більше мільйона осіб – держслужбовців –  мають обов’язок звітувати про свої статки та доходи у вигляді е-декларування, яке, до слова, за 2017 рік завершкується 1 квітня. Торік у е-деклараціях виявлено багато помилок. Аналітики припускають, що помилки ці не завжди зумисні, адже декларантам могло бракувати як вичерпних роз’яснень з боку компетентного органу, так і знань законодавства.

Щоби чиновники не плуталися у власних статках, новий інтерактивний інструмент – чат-бот (допоміжна програма у формі діалогу) «Держслужбовець Тарас», запущений в лютому, – спростить заповнення електронних декларацій і зменшить кількість помилок у них,  розповів Артур Звірянський,  менеджер з комунікацій громадської організації «Антикорупційний штаб», яка, власне й розробила цю програму.

«У діалозі з чат-ботом, який працює  24/7, ви покроково заповните е-декларацію, а далі він надсилатиме нагадування про терміни подачі декларацій, про шляхи отримання та уточнення інформації, необхідної для заповнення документа», – повідомив менеджер.

Наразі програму реалізовано для Facebook messanger – https://www.m.me/D.TarasBot/, Telegram –  https://t.me/d_tarasbot і незабаром очікується у Viber.

Активісти антикорупційних організацій вважають  цей чат-бот сучасним та інноваційним методом у боротьбі з корупцією.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *