На Буковині формується підрозділ добровольців для захисту України

Viysko01

3 серпня у Чернівецькій обласній державній адміністрації відбулася прес-конференція буковинців-добровольців, які створюють підрозділ, що нестиме службу на кордонах України та в зоні АТО.

viysko01

Добровольці переважно з числа ветеранів війни в Афганістані та в інших гарячих точках.

Viysko03

Viysko02

Дмитро Чернишов, ініціатор створення загону, передав обласному військовому комісару Віталію Чураю 7 заяв добровольців. Серед них – і заява молодшого сина Чернишова.

Viysko04

Обласний військовий комісар Віталій Чурай зазначив, що зараз проводиться оповіщення та вручення повісток і народним обранцям всіх рівнів. Біженці також підлягають мобілізації на загальних підставах. Проте більшість із них є непридатними для проходження військової служби. Знайшовся один доброволець, який родом із Вижницького району, але проживав у Червоному Лимані на Донеччині.

Viysko05

viysko02

viysko03

viysko04

Viysko06

viysko08

Депутат Шевченківської районної ради Роман Хобзей привітав десантників з Днем ВДВ. Побажав тим, хто на фронті, скорішого завершення війни та меншого свисту куль. Всім повного купола, мирного неба, міцного здоров’я.

Viysko07

Напередодні Віталій Чурай звертався до членів військово-патріотичних організацій, політичних партій, учасників євромайдану та усіх, кому небайдужа доля нашої держави, територіальна цілісність та незалежність, показати особистий приклад населенню щодо забезпечення стабілізації, оборони держави та прибути до військових комісаріатів для укомплектування Чернівецького прикордонного загону.
На прес-конференції обласний військовий комісар відмітив, що усі мобілізовані у третій хвилі будуть проходити медичну комісію.
Зараз члени медкомісії перестраховуються і проводять відбір менш жорстко.
Чоловіків, які отримали категорію «обмежено придатний» та «обмежено придатний, придатний у воєнний час», повістки не отримають, але вони можуть записатися добровольцями.
Не будуть забирати єдиного годувальника у сім’ї.
І було прийнято рішення мобілізовувати тільки одного чоловіка із родини.
Мобілізовані пройдуть підготовку і будуть забезпечені матеріально-технічними засобами й засобами індивідуального зв’язку.

 

Viysko08

Viysko09

Viysko10

Viysko12

viysko06

Viysko11

Тим, хто хоче вступити до створюваного буковинського підрозділу, слід звертатися до кабінету №101 обласної державної адміністрації.

Тетяна Стрільчик, “Версії”,
фото автора і SergiyS

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *