Бойня в Дніпрі: реакція влади і громади

Хто каже правду – генпрокурор чи мер Дніпра?

За словами Луценка, «тітушок», які напали на учасників АТО, затримано, натомість міський голова Дніпра у коментарі написав, що затриманих відпустили. Тож  є у нас держава чи нема?

«Учора 8 ідентифікованих «тітушок», що напали на учасників АТО, були затримані, вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності», – написав Генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у ФБ уранці середи.

За його словами, слідство працює над тим, щоби встановити організатора й джерело фінансування «тітушок». Проводиться також розслідування стосовно співпраці Нацполіції із «тітушками».

«Прокремлівська по суті акція стала можливою через самоусунення патріотичних організацій і партій від святкування Перемоги», – підкреслив Ю. Луценко.

Натомість мер Дніпра Борис Філатов у коментарі написав, що всі затримані відпущені. Він закликав очільника МВС Арсена Авакова та Ганпрокурора Юрія Луценка навести лад.

Після попереднього розгляду вчора Аваков повідомив про свої дії теж на Фейсбуці:

«1. Вранці (10 травня – ред.) підписано наказ про звільнення з посад: начальника управління поліції Дніпровської області генерала Репешка, начальника міського управління поліції Дніпра полковника Бідила, їхніх заступників із забезпечення громадської безпеки.

  1. Призначене службове розслідування події для вивчення дій поліцейських. До Дніпра направлено комісію на чолі із головою Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Ковалем.
  2. Створено спеціальну слідчу групу і направлено до Дніпра – для розслідування дій цивільних осіб та їхніх координаторів у рамках відкритих кримінальних проваджень».

Сподіваємося, що «тітушок», яких відпустили, знову затримають. Що там про свою сорочку, ближчу до тіла?

Чернівецький “Майдан” вимагає заборони Опоблоку

Обласна ГО «Майдан» зробила заяву щодо подій 9 травня 2017 року у низці міст України під час проведення масових заходів до Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги. «Майданівці» називають побиття патріотично налаштованих громадян, переважно з числа учасників бойових дій «ганебною чорною плямою на весь процес становлення української державності». Активісти організації говорять про «співпрацю так званої «нової поліції» з ригівсько-оппоблоківською тітушнею» та «реваншизм банди януковича, яка перефарбувавшись у псевдопатріотів, займає керівні посади як у поліції зокрема, так і в керівництві держави загалом». ГО «Майдан» рішуче засуджує дії поліції, що призвели до кривавого протистояння з учасниками АТО, і  владу, «яка своїми діями, або радше, бездіяльністю, допустила можливість проведення прокремлівських маршів «безсмертного полку», зібрань псевдоветеранів під червоними прапорами та з георгіївськими стрічками».

Чернівецька обласна організація ГО Майдан закликає Верховну Раду України негайно прийняти Закон про повну заборону партії «Опозиційний блок», тим самим скасувавши депутатські мандати цих ворогів українського народу.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *