Активність політиків зростає: знову на арені Ярош, Саакашвілі та Савченко. До виборів?

І знову будуть потрібні наші голоси – аби чергова кліка прийшла до влади заради свого збагачення. Бо щоразу, із кожною «новою» владою, українцям живеться все гірше. Серце і душу ятрить питання – чому? За що? Мабуть, це таки комусь треба? Може, нам самим? І всі ці випробовування даються, щоби пройшли шлях самоусвідомлення та ідентифікації?

…Певний час мене постійно діставала думка про нашу недолугість: мовляв, чому такі недалекоглядні  й чому так купуємося на не-вибір: із двох поганих завжди доводиться вибирати менш… поганого. А потім зрозуміла: простим людям дуже важко, а практично неможливо протистояти потужним командам політтехнологів, психологів і екстрасенсів, які працюють на кандидатів. Адже там потужно задіяна технологія НЛП – нейролінгвістичного програмування.

Однак усе це – ліричні роздуми. Давайте краще подивимося, що робиться довкола.

Найперше – активізувалися опитування електорату: за кого б ви, мовляв, проголосували, якби вибори відбулися просто зараз.

До того ж, на політичну арену знову виходять політики, про яких уже трохи призабули. Приміром,  минулого тижня в Чернівцях відбулися установчі збори Комітету національної дії, який об’єднав представників різних громадських організацій патріотичного та екологічного спрямування, волонтерів, учасників АТО тощо.  Мета – побудова нової держави та її безпеки, а також добробут громадян та внутрішній спокій. А для цього, на їхнє глибоке переконання, найперше потрібно виховати власну, українську, еліту – й акцент ставиться на людей до 35 років. Рух має оприратися на три стовпи – добровольців, волонтерів, дрібний і середній бізнес, а діятиме під егідою ГО «ДІЯ» («Державна Ініціатива Яроша»).  Інформаційні сайти організації:  http://go-diya.com/news/292-23-lystopada-2016-r-stvoreno-bukovynskyi-oblasnyi-knd та http://sectorpravdy.com/ua/

А ще створюються команди, чи то пак, рухи під орудою Саакашвілі та Савченко.

У Києві, як відомо, минулої неділі, 27 листопада, біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу відбулися збори прихильників нової ініціативи екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі під назвою «Рух нових сил» (РНС). Біля Музейного провулка поставили сцену із великим білбордом «Остання зима цієї влади».

На мітингу «Руху нових сил» один з його лідерів, Саакашвілі, виступав за проведення дострокових виборів до Верховної Ради України: «Ми вимагаємо негайно призначити позачергові парламентські вибори за новим виборчим законом, із новим ЦВК і скасуванням депутатського імунітету», – заявив він. Лідери створюваного «Руху нових сил» мають намір зареєструвати в Міністерстві юстиції власну політичну партію, а не перейменовувати одну з наявних.

До слова, на сайті організації в розділі «Команда»  зазначається, що до складу ініціативної групи зі створення РНС на Буковині увійшли: Микола МАЛИЙ – громадський діяч, Сергій СІЧЕВСЬКИЙ громадський діяч, учасник АТО, приватний підприємець, Сергій БОСОВИК волонтер, громадський діяч, член виконкому Чернівецької міської ради, Ольга МОТУЛЯК– заступник голови Громадської ради при виконавчому комітеті Чернівецької міської ради та Роман ВАНЗУРЯК – екс-нардеп, а від березня до листопада 2014-го – голова Чернівецької ОДА, депутат Чернівецької обласної ради VII скликання.

Про намір очолити «Народний рух України» заявила й народний депутат Надія САВЧЕНКО у п’ятницю в ефірі Шустер лайф.

Експерти скептично оцінюють шанси нових політичних проектів, кажуть про відсутність передумов для дострокових парламентських виборів і нагадують, що чинний закон забороняє політичним рухам чи виборчим блокам брати участь у виборах.

Людмила ЧЕРЕДАРИК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *