Помідори захищають від негативного впливу алкоголю або Чому від «Кривавої Мері»* організм вражається менше, ніж від горілки 

 

Американські науковці, які нещодавно провели відповідні досліди на мишах, дійшли висновку, що томати створюють своєрідний захист для організму при споживанні спиртних напоїв.

Піддослідних гризунів поділили на дві групи. Одна отримувала дозу алкоголю з порошком із концентрованих томатів. А інша – лише алкоголь. Через місяць з’ясувалося, що мозок і печінка в гризунів першої групи перебувають у кращому стані, ніж у тих, хто томатів не вживав. У другої групи виявлені значні симптоми ураження тканин внутрішніх органів, як у людей із хронічним алкоголізмом.

Доза томатного порошку, яка містить стільки ж поживних речовин, скільки один свіжий помідор, ефективно блокувала дію алкогольних напоїв на печінку і на мозок в 90% випадків, зазначили дослідники, додавши, що такий ефект від томатів поширюється і на людину.

Отож, як з’ясувалося, напій «Кривава Мері» – це саме те, що треба для нашого організму, бо томатний сік, яким запивається горілка, нейтралізує її негативний вплив на мозок і печінку

—————————————————

*«Кривава Мері» – це томатний сік у склянці, до якої по лезу ножа доливають горілки. Таким чином горілка залишається поверх соку.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *