Подбай про зовнішність після літа

Літо пройшло, і після відпусток ми з новими силами беремося за роботу. Але нам на думку не спадає, що від засмаги та відпочинку наш організм переживає сильний стрес. Адже найголовніші складові відпочинку – сонце, повітря, море – мають ще й зворотний бік медалі. Отже, повернувшись із відпустки, приділіть увагу своїй зовнішності.

Шкіра

На початку осені після інтенсивної засмаги під гарячим сонцем шкіра дуже суха і починає лущитись. Крім того, вам загрожує поява ластовиння чи пігментних плям. Почніть інтенсивно зволожувати шкіру. Для цього скористайтеся екстрактом дині, алое та інших вологомістких рослин. Вони містять полісахариди, які утримують вологу.

Але не обов’язково обмащуватися з ніг до голови м’якоттю груші чи соком алое. Регулярно використовуйте зволожувальні гелі для душу та молочко для тіла.

Для обличчя використовуйте креми з інтенсивною зволожувальною дією.

Гарним засобом у боротьбі зі зневодженням шкіри є скраби. Вони делікатно відлущують відмерлі клітини та насичують шкіру вологою. Щоправда, засмага тоді зійде набагато швидше.

Не забувайте про правильне харчування: вживайте більше рідини, наприклад, зеленого чаю, соків і мінеральної води. Споживайте каші, фрукти, ягоди, свіжі салати, заправлені оливковою олією та морепродуктами.

Волосся

Чому одні приїжджають з відпустки з розкішними блискучими кучерями, а в інших волосся тоншає, сохне та січеться? Це залежить не тільки від догляду, а й від особливостей організму – спадковості, стану імунної системи тощо.

Отже, власниці негустого та посіченого волосся повинні пам’ятати, що пофарбувати волосся після відпустки – добити його остаточно. Зачекайте хоча б 2 тижні. За цей час, опинившись у звичному кліматі, волосся «прийде до тями». Але для цього відразу після повернення робіть зволожувальні маски та користуйтеся зволожувальним шампунем. Робіть кефірні маски. Їжте фрукти. Не захоплюйтесь трав’яними настоями та масками з яєць: вони ще сильніше висушать ваше волосся.

Нігті

Мабуть, єдині на відпочинку не постраждали. Крім того, морський клімат пішов їм на користь. Морська вода, збагачена йодом, зробила їх міцнішими, а фрукти та свіже повітря прискорили ріст. Тому саме час зробити гарний манікюр.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *