Науковці назвали сім продуктів, які не варто їсти на вечерю

Вечеря – один з головних прийомів їжі. Саме тому значною помилкою є пропускати її  чи їсти на вечерю шкідливі продукти, повідомляє ukrhealth.

Звісно, вечеря має бути легшою, ніж денні прийоми їжі. По-перше, слід пам’ятати про те, що вечеря відіграє ключову роль у багатьох процессах, які запускаються в нашому організмі під час сну. Від них залежить, якою буде наша фізична та розумова активність  наступного дня.

На жаль, багато хто з нас не вміє правильно вибирати, що з’їсти на вечерю. Через це організм часто буває перевантаженим і в майбутньому це може призвести до різних хвороб. Тож варто знати, які саме продукти не слід їсти на вечерю.

Паста (макарони). Йдеться зовсім не про те, щоби повністю виключати пасту зі свого раціону. Річ у тім, що така їжа є важливим джерелом вуглеводів. Тож паста чудово пасує до обіду, допомагаючи нам залишатися активними і енергійними.

Але в макаронах досить багато калорій, тож паста на вечерю може спричинити погладшання й порушення метаболізму.

Морозиво. Хочеться морозива замість вечері? Бажаєте заспокоїти ним нічний голод? Але це не найкраще рішення: морозиво містить багато насичених жирів, цукрів і смакових добавок, тож здатне впливати на нашу вагу і якість нічного відпочинку. Воно може спричинити здуття живота й розлади в роботі нервової системи. А в декого морозиво провокує кислотний рефлюкс – відрижку. Через морозиво підвищується також рівень цукру в крові.

Сири.  Як самі сири, так і страви з них не слід споживати на вечерю або перекушуючи перед сном: вони здатні спричиняти важкість у шлунку і труднощі зі сном. По-перше, в сирах міститься тирамін, який може знижувати вироблення гормонів, що регулюють наш сон. По-друге, наш організм важко перетравлює жири, які містяться в сирах, що може спричинити запалення в шлунку.

Гострі спеції. Вони додають особливі нотки нашим стравам. Але їх краще споживати в інші години, тільки не на вечерю, бо вони подразнюють слизову оболонку шлунка, через що виникають печія й проблеми з травленням.

Цвітна капуста. Цей корисний і низькокалорійний продукт не рекомендується їсти на вечерю, бо цвітна капуста збільшує газоутворення, спричиняє важкість у животі, яка заважає спати.

Чорний шоколад. Незважаючи на значну кількість жирів і калорій, чорний шоколад відносять до корисної їжі. Його рекомендують для підвищення настрою й розумових здібностей. Однак навіть помірна порція цих солодких ласощів перед сном може спричинити для нас багато проблем. Адже шоколад містить речовини, які стимулюють нервову систему, завдяки чому наш мозок залишається активним. Тож краще не їсти шоколаду перед сном

Червоне м’ясо і ковбаси. Їх узагалі варто споживати у помірних кількостях будь-якої пори, бо тут міститься багато насичених жирів і хімічних добавок і такі продукти навряд чи можна віднести до здорового харчування. Протеїни в їхньому складі спричиняють розлади травлення і здатні порушувати сон.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Науковці назвали сім продуктів, які не варто їсти на вечерю”