І м’ясо можна пропустити…

Експерти з дієтології склали список із 7 продуктів, що є головними джерелами необхідного для нормального функціонування організму людини білка. Лікарі рекомендують звернути увагу на такі продукти, адже вони є чудовою альтернативою м’ясу. У щоденному раціоні людини білка має бути не менше за 10%. Однак є низка причин, через яку люди тимчасово чи зовсім відмовляються від багатого на ці речовини м’яса. Альтернативою можуть стати, до прикладу, бобові, які легко засвоюються організмом і містять дуже мало жирів. Найбільш високий вміст білка в чечевиці, а також у квасолі та нуті.

Насіння гарбуза, кунжуту або соняху, окрім білка, містять багато корисних жирних кислот, але не варто забувати про міру в їхньому споживанні.

Чудовою альтернативою м’ясу експерти вважають горіхи – кеш’ю, волоські, фундук, мигдаль. Їх можна споживати й людям із цукровим діабетом, адже в них низький вміст цукрів. Багаті на білки й деякі крупи, скажімо, гречка, кускус і булгур (останні дві – оброблені особливим чином пшениця або пшоно).

Експерти вважають корисними й зелені овочі та фрукти: горошок, авокадо, шпинат, броколі, спаржу, в них білка більше, ніж у рослинних продуктах іншого кольору. Варто звернути також увагу на сою та соєві продукти, водорості – норі та спіруліну, – пише Hronika.info

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *