На Дні міста вікінги рубали капусту

Середньовічна музика, дзвін мечів, хлопці та дівчата в середньовічному одязі. Члени клубу військово-істричної реконструкції «Берсерк» просто посеред площі Філармонії, ніби відкрили таємничий портал, що дає змогу кожному хоча б на декілька хвилин зануритись у епоху вікінгів.

DSC_0610

– Ми виступаємо в напрямку жива історія. Це архаїчне дійство, презентуємо бойові мистецтва, зброю та ремесла часів вікінгів, – розповідає один із учасників клубу Вульф (Ярослав Федоров), – Для нас це вже традиція, як в тому фільмі, «щороку з друзями» ми збираємось на День міста і влаштовуємо шоу. Минулого року разом з формацією «Тіні вогню» розігрували виставу «Рагнарок» за мотивами давньоскандинавського епосу про кінець світу. Мали величезний успіх, а цього року плануємо вразити ще більше.

DSC_0647

Серед вікінгів можна було помітити і дівчат. І це не дивно, адже у давні часи, коли чоловіки йшли на битву, захист рідних домівок лягав на тендітні жіночі плечі.

DSC_0663

І дорослі, і діти могли взяти участь у дійстві: позмагатись в битвах «стінка на стінку», перетягуванні канату, боях мішками та рубанні мечем капусти.

DSC_0637

А вже 6 жовтня на Турецькій площі члени клубу «Берсерк» та формація «Тіні вогню» презентували епічне театралізоване дійство з елементами вогняного шоу «Беовульф».

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *