Реєстрація сільськогосподарських підприємств

Про реєстрацію сільськогосподарських підприємств як суб’єктів спеціального режиму оподаткування

Реєстрація сільськогосподарського підприємства суб’єктом спеціального режиму оподаткування проводиться з першого дня будь-якого звітного місяця за умови, що основною діяльністю такого підприємства є поставка вироблених ним сільськогосподарських товарів або послуг на власних або орендованих виробничих потужностях, у якій питома вага вартості сільськогосподарських товарів становить не менше 75 % вартості всіх товарів, поставлених протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно.

Якщо сільськогосподарське підприємство зареєстроване платником ПДВ на загальних умовах, то реєстрація його суб’єктом спеціального режиму оподаткування проводиться за процедурами перереєстрації, якщо ні – за процедурами реєстрації.

Для реєстрації суб’єктом спеціального режиму оподаткування сільськогосподарське підприємство подає заяву про таку реєстрацію не пізніше двадцяти календарних днів до початку податкового періоду (місяця), з якого воно бажає перейти на застосування спеціального режиму оподаткування, та у місяці, який передує початку такого податкового періоду.

Отже, якщо сільськогосподарське підприємство не було зареєстроване як платник ПДВ та хоче зареєструватись як суб’єкт спеціального режиму оподаткування з 1 квітня поточного року, то відповідну заяву необхідно подати у період з 1 по 9 березня 2009 року включно.

В заяві вказуються види діяльності, які входять до визначеного Постановою КМУ від 24.01.09р. № 23 повного переліку видів діяльності, що підпадають під дію статті 8(1) Закону про ПДВ. Для підтвердження достовірності даних про види діяльності до заяви додається витяг із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Відділ масово – роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *