Драконівський бюджет міста складає 841 млн. грн. Це на 114 млн. більше, ніж торік

На сесії міськради 29 грудня депутати затвердили бюджет-2012.  Хоча опозиція вимагала перенести розгляд головного фінансового документу на інший день та детальніше над ним попрацювати. Плідній роботі депутатів у цей день ради передувало новорічно-різдвяне вітання від учасників фольклорної студії «Гердан».

На сесію навіть прийшов народний депутат Геннадій Москаль, який закликав депутатів не голосувати, мотивуючи це тим, що бюджету «ледве вистачить на 9 місяців», а державний  бюджет на 2012  парламентарій назвав «Бюджетом  катастрофи». Проте  більшістю – 38 голосів «за», місто все ж отримало новий кошторис.

Депутати у відповідь  звинуватили Москаляу в тому, що він вносить деструктив у роботу міської ради та заперечили дефіцит бюджету.

Прийнятим бюджетом  на освіту передбачено майже 260 млн. грн, на охорону здоров’я – 155 млн. грн, на молодіжні програми – 12,5 млн., соціальний захист та забезпечення – більше 7 млн, фізичну культуру та спорт – майже 5,5 млн, житлово-комунальне господарство – 26 млн.

Крім бюджету, депутати на розглянули й інші питання. Затвердили Програму економічного та соціального розвитку міста-2012, Програму розвитку малого підприємництва в Чернівцях, низку земельних питань. Після розгляду всіх питань, уже ввечері, у сесійну залу внесли келихи з шампанським, які під віншування секретаря міськради Віталія Михайлішина, були випиті до дна. Далі на депутатів чекав новорічний корпоратив.

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Драконівський бюджет міста складає 841 млн. грн. Це на 114 млн. більше, ніж торік”