Михайло Папієв хоче проголосити 2012 рік Роком чесних виборів

З такою ініціативою він виступив учора на апаратній нараді. «Нинішній рік – особливий. В Україні відбудуться вибори до Верховної Ради. Сьогодні Європа, світова спільнота, всі громадяни України очікують від влади забезпечення умов для того, щоби парламентські вибори були демократичними, прозорими, чесними. Вибори стануть для України ще одним іспитом на приналежність до європейської спільноти. Враховуючи це, ми повинні, в межах компетенції і передбачених чинним законодавством вимог, створити належні умови для вільного волевиявлення громадян, сприяти діяльності під час виборчої кампанії закордонним та вітчизняним спостерігачам, представникам інститутів громадянського суспільства та  ЗМІ» – заявив Папієв.

– Не випадково саме Буковина стає ініціатором Року демократичних і чесних виборів. Наш край є прикладом того, як можуть мирно та цивілізовано співіснувати представники різних народів, культур, політичних сил, громадських об’єднань. Буковина завжди демонструвала згуртованість та розуміння демократії як високого громадянського обов’язку. У ході місцевих виборів 2010 року у Чернівецькій області не було зафіксовано жодного порушення виборчого законодавства», – сказав голова Чернівецької ОДА.

Нагадаємо, що в ході Саміту Україна – ЄС 19 грудня 2011 року очільники Євросоюзу заявили про те, що європейське майбутнє України напряму залежатиме від чесності та прозорості виборчого процесу у 2012 році.

 Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *