Обшуки в Будинку з левами тривають, а чому – здогадуємося…

П’ятниця, 10 червня – у будівлі Чернівецької ОВА правоохоронці проводять обшуки. Журналістів туди не пускають
Центральні українські видання звернулися за поясненням до Служби безпеки України. Та поки що 24 каналу повідомили тільки у пресслужбі ДБР (Державного бюро розслідувань), що це не їхні працівники проводять обшуки.
Речниця Теруправління ДБР Хмельницького Катерина Герасимчук також запзаначила, що «Працівники Теруправління ДБР Хмельницького не проводять вказані обшуки. Можливо, це інші правоохоронні органи». Представниця ДБР Ольга Чиканова також підтвердила, що слідчі дії проводить не її відомство.

Колеги із molbuk.ua зазначають, що все насправді дуже серйозно. Бо обшуків на такому рівні не проводили навіть під час перевірки кабінету заступника голови ОВА Артура Мунтяна, а також і тоді, коли силовики вручили підозру директорові обласної клінічної лікарні Сергієві Бродовському.

Що саме обшукують, ніхто не каже, хоча з інсайдерських джерел відомо, що це нібито все ж таки кабінет начальника ОВА Сергія Осачука та його заступника Богдана Ковалюка. Зрозуміло, що пресслужба ОВА про все це мовчить.

У приміщенні ОВА зараз дуже багато поліції, але вона не з Чернівецької області, а з Києва. Серед присутніх під час обшуку силовиків є працівники від ДСР – Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. Це міжрегіональний територіальний орган у складі кримінальної поліції Національної поліції України, який бере участь у реалізації державної політики з питань боротьби з організованою злочинністю та здійснює оперативно-розшукову діяльність.
У працівників ОВА забрали документи для перевірки. Нікого не впускають і не випускають, люди не змогли навіть вийти на обідню перерву.
Сергій Осачук покинув приміщення своєї служби та на запитання журналістів, звернених до нього про місце обшуку, так і не відповів.  
Офіційної інформації про все це наразі немає, та силовики підтверджують сам факт обшуків.
Нагадаємо, раніше «Версії» вже повідомляла, що СБУ спіймало заступника голови Чернівецької ОВА на шахер-махерах із гуманітарною допомогою, через що карети швидкої допомоги, прислані з Італії, не потрапили на фронт, натомість їх почали використовувати з комерційною метою. https://versii.cv.ua/vijna-z-rf/posadovets-chernivetskoyi-ova-roztratyv-gumdopomogy-majzhe-na-miljon/58631.html

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *