Художник Тарас Полатайко закликає чернівчан створити арт-об’єкт

Тимчасовий арт-об’єкт біля пам’ятника радянському солдатові на Соборній площі закликає створити художник Тарас Полатайко.

Він пропонує всім небайдужим принести сюди і залишити вживану побутову техніку – як втілення ставлення до злочинів російської армії, яка краде речі з українських осель.

Таким чином художник привертає увагу до давньої вже вимоги перенести пам’ятник радянському солдатові з центру Чернівців.

«Два місяці тому, міськрада Чернівців почала процес перенесення цього пам’ятника з центру міста. Як виявилося, процес буде тривалим і невідомо чим закінчиться, – пояснює Тарас Полатайко. –

Домінування пам’ятника радянській армії над центром Чернівців в час, коли Буковина щоденно ховає воїнів, які загинули захищаючи Україну від російської навали, є разючим дисонансом з реальністю та почуттями більшості чернівчан.

Відповіддю на аргумент, що радянська та російська армії не є тотожними – є історичні факти масових згвалтувань та мародерства, вчинених радянською армією під час Другої світової війни. Російська армія – є правонаступницею радянської і продовжує вбивати мирних жителів, чинити згвалтування та мародерство.

Прошу чернівчан виразити своє ставлення до злочинів російської армії, долучившись до створення тимчасового арт-об’єкту з побутових предметів, які росіяни крадуть з українських осель. Запрошую всіх небайдужих принести і залишити тут вживану побутову техніку. Хай тварюки подавляться!

Об’єкт існуватиме до того часу, поки не вирішиться питання перенесення пам’ятника».

Мистецький захід проти військових злочинів РФ відбудеться 12 червня о 12:00 на Соборній площі біля пам’ятника радянській армії.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *