Проєкт «Оцифрована історія»

 

Проєкт «Оцифрована історія» започатковано нині – у грудні 2021 року – завдяки небайдужості та спільним зусиллям громадської організації «Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях» і Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка.

Поштовхом до співпраці стало бажання зробити доступними малознані й рідкісні, а часом й унікальні видання та манускрипти, які дозволять небайдужим людям пролити більше світла на розвиток української справи як власне в Україні, так і поза її межами.

Мета проєкту «Оцифрована історія» – популяризувати для сучасників та зберегти для прийдешніх поколінь ті видання, що були незаслужено забуті й зазвичай припадають пилом у сховищах бібліотек і музеїв, у книгозбірнях громадських організацій, а також у приватних колекціях.

Завтра, 13 грудня  о 16.00 у  Чернівецькій обласій універсальній науковій бібліотеці ім. М.Івасюка (вул. О. Кобилянської, 47) відбудеться прес-конференція з нагоди старту проєкту «Оцифрована історія». Обіцяє бути цікаво.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *