«Базар» у кабінеті Михайлішина:

Підприємці Калинівського ринку вимагають його відставки

DSC_0229

13 серпня близько сотні підприємців Калинівського ринку пікетували Чернівецьку міську раду, де відбувалося засідання виконавчого комітету. Основні вимоги – скасувати рішення про реконструкцію 5-го сектору або ж, якщо і проводити реорганізацію, робити це відкрито і прозоро. До акції протесту долучилися також працівники ринку «Добробут» з вимогами, щоби їх не приєднували до Калинівського ринку.

Година скандувань жодних результатів не дала – міська влада залишалась непохитною. Обурені підприємці вирішили: якщо гора не йде до Магомета, то Магомет іде до гори, і увірвалися до приміщення міської ради. Люди пройшли до зали засідань виконавчого комітету, але за мить туди увійшов секретар міськради, який оголосив перерву на годину.

Година минула, а засідання все не починалося. У підприємців уривався терпець, секретар у себе в кабінеті сидів (боявся вийти?). У натовпі мусували тему про відставку Михайлішина та необхідність виборів мера. До протестувальників приєднався народний депутат Максим Бурбак, який теж вимагав, аби Михайлішин вийшов і пояснив рішення, або ж скасував його. Обстановка загострювалася.

Врешті-решт протестувальникам вдалося потрапити до кабінету секретаря. За ними подалися і журналісти.

Підприємці висловили свої вимоги Михайлішину, не жалкуючи гострих висловлювань. Кожний вимагав свого. Одні – скасування рішення про реконструкцію ринку, прийнятого на виконкомі, інші – пропонували секретарю підписати з ними угоду про те, що за ними залишаться робочі місця. Натомість Михайлішин запевняв, що люди не залишаться без роботи, а реконструкція спрямована лише на благоустрій ринку. Під час суперечки пікетувальники вимагали відставки секретаря. Дискусія зайшла у глухий кут.

Увечері по завершенні робочого дня до підприємців підійшов працівник міської ради і попросив залишити приміщення. Працівникам ринку так і не вдалося домовитися з владою і ситуація навколо 5-го сектору залишилася невирішеною.

PS: Доки в кабінеті очільника міста точилися суперечки, я, за власною звичкою, взявся вивчати вміст його книжкової шафи. Особливу увагу привернула ще перев’язана подарунковою стрічкою книга про йогів. Схоже, що після такого важкого робочого дня секретареві міськради не завадило би розпакувати її і зайнятися цим давнім східним мистецтвом. До слова, як і нам усім. Бо важко стало жити, панове…

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *