Відтепер шенгенську візу можна отримати у Чернівцях

12 серпня відбулось урочисте відкриття пункту прийому візових анкет Республіки Польща. На захід завітали голови краю, а також Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд, заступник Генконсула Польщі у Вінниці Сильвестр Рудий і директор компанії «VFS Global» в Україні та Білорусі пан Рохіт Сапру.

DSC_0159

Раніше для подання заяви на отримання польської візи люди за попереднім записом мали їхати до Львова чи Івано-Франківська. Відтепер здати документи та отримати бажаний пропуск до Польщі можна безпосередньо в Чернівцях.

У пункті працюватимуть 11 вікон, які зможуть обслуговувати до 300 громадян на день. Подати заяву на отримання візи можна двома способами: зареєструвавшись на сайті  polandvisa-ukraine.com або через кол-центр. Отримати візу можна уже через тиждень після подання заяви. Послуги центру коштують 195 гривень. Національна польська віза для громадян України безкоштовна, Шенгенська коштує 35 євро.

Михайло Папієв, що був присутній на відкритті, повідомив, що близько 20 тисяч буковинців щороку оформляють візи у Польщу. Найчастіше за візами звертаються працівники культури та освіти для туризму та бізнес-поїздок. На заробітки до Польщі люди не їздять, оскільки, зазначив губернатор як колишній соціальний працівник, хвиля заробітчанства завершилася ще до 2005 року.

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *