Австралія заявила про новий трибунал у справі MH17

П’ять країн, громадяни яких загинули під час аварії малайзійського “Боїнга” на Cході України, 29 вересня обговорять створення трибуналу в обхід вето Росії в Радбезі ООН.

Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна мають намір створити спеціальний трибунал, який не потребуватиме схвалення Радою Безпеки ООН, для покарання винних у катастрофі малайзійського “Боїнга” рейсу МН17. Про це у середу, 23 вересня, з посиланням на заяву міністерки закордонних справ Австралії Джулі Бішоп повідомило видання The New York Times.

За словами Бішоп, представники п’яти країн зустрінуться 29 вересня під час щорічного засідання Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй (ООН), щоб узгодити альтернативний план для притягнення до відповідальності винних у катастрофі літака. Міністерка підкреслила, що низка фахівців у сфері міжнародного кримінального права вже розробляють необхідні нововведення. Бішоп також не виключила повторного внесення до Ради Безпеки ООН проекту резолюції про створення міжнародного трибуналу, після того як буде завершено офіційне розслідування обставин катастрофи.

Нагадаємо, 29 липня Росія, користуючись правом вето в Раді Безпеки ООН, заблокувала ухвалення резолюції по створенню міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи MH17.

Джерело: DW

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *