Успішний командувач ОК «Південь» Ковальчук пішов з посади

Про це генерал-майора Андрій Ковальчук написав у Фейсбук.
«Панове офіцери, сержанти, солдати, службовці і працівники військ оперативного командування «Південь»! Шановні мешканці південних регіонів нашої країни! Бойові побратими, колеги, друзі!
Дякую вам за спільну службу! Ці два з половиною роки стали непростим та насиченим періодом життя кожного з нас.
Ми з Вами пліч-о-пліч пройшли ледь не самий критичний етап – перевірку готовності до загрози, всі масштаби якої складно було навіть уявити, зуміли зупинити навалу ворожої орди, коли здавалось, що сил і потужностей замало. Але в єдності звичайних цивільних людей, Збройних Сил України, всіх військових формувань, правоохоронних органів і структур, потужного волонтерського руху створювалась наша з вами легендарна незламність, живиться і сьогодні наша з вами віра в Перемогу!
Ми разом звільнили від окупанта частину Одещини – острів Зміїний – і левову частку територіального моря України, Миколаївщину і Херсонщину на правому березі Дніпра. Ми виконували бойові завдання, відбиваючи зухвалий ворожий десант, відкидаючи і топлячи ворожі кораблі, створюючи безпрецедентні історичні факти новітньої ери наших Збройних Сил.
Ми з вами жорстко билися з ворогом на півдні, наші бригади показали себе якнайкраще в бойовій роботі, ми забезпечуємо і підтримуємо їх і сьогодні, коли вони на східному напрямку випалюють нечисть із нашої землі, мужньо протистоять ворожим атакам.
Я пишаюся тим, що мав честь і довіру бути вашим командиром, бути командувачем славетного й норовливого Півдня, якій вміє бути лагідно-теплим і гостинно-привітним для своїх та бурхливо-пекельним, люто-штормовим для ворогів.
Наші з вами зусилля стали прикладом того, що справжні герої нашої країни народжуються у найважчих часах.
Вдячний всім вам за підтримку і сумлінність, відповідальне ставлення до справи, витримку і самовідданість у проходженні випробувань і мирним часом розбудови, й виснажливими бойовими буднями.
Нехай ваша мужність і міць, виваженість і відвага, військова кмітливість і фірмова хазяйновитість будуть основою подальшого розвитку і розквіту військ оперативного командування, його історії, його майбутнього. Бажаю щоб кожний пишався своєю справою, відчував себе причетним до загальної Перемоги і на полі бою, і по життю.
Вічна пам’ять тим, чиї життя забрала ця підступна війна, хто героїчно пав у битві чи став жертвою ворожого терору. Наш труд і ратний, і повсякденний – це присвята життю, миру і добру.
Із впевненістю в нас і в наших з вами силах залишаюсь в єдиній армійській родині, і в вихованні молодих офіцерів впроваджуватиму ті самі принципи й вимоги, що завжди мав і маю до себе й тих, кого веду за собою: честь, порядність, патріотизм, відповідальність, відвага і розсудливість, – з цього зростає справжній командир, який здатний бути взірцем для наслідування і виховувати власним прикладом свій бойовий колектив. Так формується новітнє військо демократичної незалежної держави. Бажаю кожному бачити в цьому свої перспективи.
Разом – до Перемоги!
Слава Україні, її Збройним Силам і незламному народу!
Генерал-майор Андрій Ковальчук.»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *