І-й Міжнародний фестиваль-конкурс народного танцю ім. Дарія Ластівки «LASTIVKA DANCE FEST» відбудеться 26-27 вересня в Чернівцях.

Дарій Ластівка – це геніальний балетмейстер, який народився на Буковині і все своє життя присвятив народній хореографії. Він представник плеяди високих професіоналів, по-справжньому творчих і безмежно відданих своїй справі, своїй землі і своєму народові. Його ім’я назавжди залишиться в літописі вищих досягнень української та буковинської культури. Саме на честь такої світлої людини відкривається ця мистецька імпреза.

Мета фестивалю – відродити та зберегти національний фольклор, регіональні традиції та звичаї, популяризувати народне мистецтво, національний колорит різних областей України та зарубіжжя, поєднати народну й духовну спадщину, а також розширити уяву про туристичні можливості Буковини як регіону України.

Основний захід фестивалю – конкурсна програма, в якій візьмуть участь хореографічні ансамблі народного та фольклорного жанру. Серед учасників фесту творчі колективи, керівники яких відроджують, підтримують і зберігають народні традиції, танці, фольклор свого регіону. Виконавці презентуватимуть різножанрові народні танці, що збереглися у місцевостях, з яких походять учасники фестивалю.

На відкриття запрошені видатні корифеї народної хореографії. Голова журі – Герой України, народний артист України, лауреат Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка, голова Національної хореографічної спілки України – Мирослав Вантух.

Фестиваль стане справжнім святом танцю!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *