В Україні розпочав роботу онлайн-портал для перевірки грошової оцінки земель

Мінагрополітики запустило для тестування бета-версію порталу

Портал дасть змогу власникам землі переконатися в справедливості орендної плати

В Україні почав роботу в тестовому режимі відкритий електронний портал для визначення загальнонаціональної нормативної грошової оцінки (НГО) сільськогосподарських земельних ділянок.

Він дасть змогу власникам землі, які здають ділянки в оренду, переконатися в справедливості орендної плати і скоригувати її, орієнтуючись на показники земельних аукціонів по району. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що бета-тестування порталу почалося минулого тижня та триватиме до кінця року.

За словами Максима Мартинюка, портал дасть змогу власникам землі, які здають ділянки в оренду, спираючись на дані НГО, переконатися в справедливості орендної плати і, в разі необхідності, скоригувати її, орієнтуючись на показники земельних аукціонів по району.

Крім того, орендарі матимуть можливість спрогнозувати свої орендні витрати по всій Україні і обсяг обов’язкових платежів.

У той же час, органи місцевого самоврядування зможуть дістати чітке уявлення про оцінку земельних ресурсів і можливість чітко прорахувати надходження до бюджетів та впровадити планування.

Мартинюк додав, що базою для розрахунку нормативної грошової оцінки земельної ділянки є показники якості ґрунтів.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *