Зроби захист країни своєю професією

Кожен буковинець, охочий приєднатись до лав Збройних Сил, має вибір – стати десантником, піхотинцем, або артилеристом. Охочим укласти контракт пропонується широкий вибір посад, зокрема споріднених із цивільними, у військових частинах різних родів та видів військ.
Чоловіки та жінки віком від 18 до 50 років мають змогу проходити службу в механізованих бригадах Львівщини та Волині, в Тернопільській артилерійській бригаді, або в частинах морської піхоти ВМС. За бажанням можна обрати службу ближче до дому: десантно-штурмові, гірсько-штурмові підрозділи, які розташовані в Чернівцях, або військову частину на Новоселиччині.


Виконання почесного обов’язку, військове братерство, приналежність до сили, яка захищає мирне життя є складовими, які роблять військову професію особливою. Водночас служба за контрактом це – стабільне працевлаштування із значним переліком пільг та можливостей.
Особливістю військової служби, зокрема, для громадян, які не мають досвіду служби, є змога обрати та безкоштовно здобути військову спеціальність всього за кілька місяців.


Офіційно працевлаштованим варто знати, що протягом усього терміну контракту за ними зберігатиметься посада та середньомісячна зарплатня на попередньому місці роботи.
Військовослужбовцям за державний кошт надається речове майно, харчування, медичне обслуговування та пільгове курортно-санаторне лікування. Щорічно виплачуються кошти на оздоровлення в розмірі місячного заробітку та дається відпустка терміном від 30 діб.


При укладанні першого контракту передбачена допомога від 18160 до 22700 грн. залежно від звання. Розмір грошового забезпечення залежить від посади, звання, вислуги, військової частини та місця виконання завдань. До прикладу, солдат-десантник отримує в середньому 13000 грн у розташуванні частини, в районі ООС – на другій і першій лініях – додатково – 6500 та 17000 грн. За умов відсутності дисциплінарних порушень його грошове забезпечення на передовій може складати 35000 грн.


З переліком посад та детальними умовами проходження військової служби можна ознайомитись в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (раніше військові комісаріати) за місцем реєстрації, або за адресою:
м. Чернівці, вул. О.Кобилянської, 32. Телефонуйте: 0509480349, (0372)524349.

Пресслужба Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *