Франц ФЕДОРОВИЧ: «Дитинство – казка, молодість – любов. А зрілість – те і друге»

Оскільки українцям нині непереливки, пропонуємо рецепт щастя від експерта «Версій» Франца ФЕДОРОВИЧА

 Більшість скаже – що за нісенітниця?  Наше життя жахливе: постійно щось стається або   чогось бракує. У найгіршому випадку – хтось хворіє: або ти або рідні. Але ж усе може бути по-іншому. І це залежить тільки від вас, від нас, від кожного зокрема.

У дитинстві я вірив у казки, в молодості – у любов,  а тепер вірю в те  і друге, та ще у добрих людей. І за цих умов людина не може не бути щасливою.

А знаєте, в чому тут секрет? Людина завжди – ЗАВЖДИ, бо винятків не існує, – отримує той результат, на який сподівається. І це доведено вжевченимиі визнано законом квантової фізики.

…Нагадався щодо цього анекдот про жінку, яка, їдучи в тролейбусі, подумки промовляла-голосила: «Чоловік – алкоголік і нероба, син – наркоман, донька – повія, онуки – хворі!!!». А за її плечима слухав це ангел-охоронець і,теж подумки,дивувався: «І навіщо усього цього їй треба? Але ж так просить! Так просить! Доведеться дати…». Тільки зараз, дізнавшись про нові відкриття фізиків, я зрозумів, як це працює. Річ  у тім, що, за твердженням учених, які вивчають кванти, наш світ – це  енергія й усі квантові частинки перебувають водночас скрізь. Це є парадоксом і має назву квантової невизначеності. Іншими словами це формулюється так: якщо немає спостерігача – людини – світ просто не існує. Всі елементарні частинки змінюють свій стан лише тоді, коли за ними спостерігають. Тобто очікування людини завжди впливають на результат!

Отож, якщо казати собі, що грошей у вас  немає, як і немає доброї роботи, то ви їх і не матимете. Погляньте довкола і ви побачите людей, які за тих же обставин мають різні результати.А все тому, що думки формують долю. І це вже, як бачимо,  доведено фізиками. Саме тому не раджу реагувати на прикрощі роздратуванням, агресією та негативом. Адже від цього краще не стане і ситуація не поліпшиться. Натомість позитивні думки вибудують і позитивну основу, яка невдовзі дасть позитивні наслідки. Якщо ви зі мною не згодні, це ваш вибір, на який ви маєте право – в даному випадку ви праві. Але ж оця ваша правота нічого не змінить у вашому житті на краще. Ось у чому проблема.

Думаю, кожний колись замислювався над тим, чому одні люди долають недуги, а інших вони призводять до повної інвалідизації? Так ось, ті, що одужали, вибрали для себе позитивний світ, а відтак і вибудували його.

Мій досвід переконав мене:  щосекунди ми здійснюємо вибір і щосекунди створюємо свою реальність – щасливу чи нещасну. Це означає, що коли з вами відбувається щось недобре, то ви потрапили у так зване квантове перехрестя. І якщо ви розлютилися, то повернули у злий недобрий світ. Зрозуміло, ніхто не може радіти неприємностям, але вони виникають у нашому житті для того, щоби ми робили з них  правильні висновки. І недарма ж існує такий вислів: спокій сильніший за емоції, а мовчання – голосніше за крик.

 

Від редакції:

ФранцФЕДОРОВИЧ – виробничник, громадський діяч і меценат. Організований ним понад 10 років тому благодійний Фонд для опіки над хворими на рак та лейкемію «Подаруй дитині життя» допоміг врятувати десятки життів маленьких буковинців.

Готуючи «Погляд» Франца Карловича до друку, журналісти «Версій» пригадали фразу, почуту колись від нього:  «Жити треба так, щоби люди, які стикаються з тобою, посміхнулися, а ті, що спілкуються з тобою, ставали щасливішими».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі “Франц ФЕДОРОВИЧ: «Дитинство – казка, молодість – любов. А зрілість – те і друге»”