Чому в Україні  немає грошей або як гроші Януковича “втекли” через банк Порошенка

Історія  про рибу, яка гниє з голови, чи то пак Про те, як майже два мільярди гривень зняли з рахунків у банку сина Януковича (ВБР Всеукраїнського банку розвитку) просто на очах українських правоохоронців і вивели через Міжнародний інвестиційний банк Порошенка.

Цю не вельми радісну історію дослідили та оприлюднили журналісти «Схем» –спільного проекту Радіо Свобода й телеканалу «UA:Перший».  

…Масштаби корупції колишнього президента Віктора Януковича відомі далеко за межами України, а кадри з його резиденції «Межигір’я» облетіли чи не весь світ. Від часу, коли вже постмайданна влада пообіцяла «повернути награбоване українцям», минуло майже 5 років. І майже два мільярди гривень на рахунках у банку сина екс-президента Олександра Януковича так і не повернулися до бюджету країни. Чому? Схема була такою.

Економічних чинників для закриття ВБР не було, бо він був платоспроможний. Та банк передали до Фонду гарантування вкладів. Після цього Печерський суд почав знімати арешт з рахунків банку. Журналісти установили, що «знімали» ці кошти працівники банку. А тепер найцікавіше:«знімали», як правило, ті, що й не відали про такісвої рахунки. Скажімо, старший офіс менеджер Валерія Єсаулова «зняла» 80 млн грн і нині шукає роботу, Роман Ємелін зняв 50 млн грн, ще один працівник – 70 млн грн тощо. А виводилися ці гроші через Міжнародний інвестиційний банк Порошенка. Отакої!

Щоби уявити собі, яка це кількість грошей, дослідники наводять аналогію.  Скажімо, 80 млн – це збитки від негоди в Закарпатті, 70 млн пообіцяли на дороги у Чернівцях, 50 млн – виділили на утилізацію сміття в Україні…

У підсумку, і прокуратура і МВС, які займалися цією справою, відповідальність із себе знімають:винні, мовляв, судді… Зрештою, зрозуміло, чому суддівську реформу ніяк не доведуть до ладу. Ще не все розікрали.

Вл. інф.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *