Уряд визначився з температурою у житлових приміщеннях нинішньої зими

Комунальники підтримуватимуть взимку у житлових приміщеннях +18 градусів. І меншою за +16 градусів температура у житлових приміщеннях також не буде.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Перш за все, прем’єр нагадав, що уряд прийняв рішення не підвищувати комунальних тарифів. Отже, упродовж опалювального сезону вартість комунальних послуг для населення залишатиметься незмінною. Водночас очільник Кабміну зауважив, що ворог, відчувши свою неспроможність здобути перевагу на фронті, почав обстрілювати інфраструктурні об’єкти. Таким чином він намагається залишити українців на зиму без світла, тепла і води.

Та військові роблять усе можливе і неможливе, щои збити якнайбільше ворожих ракет і не дати загарбникам втілити задумане, тоді як комунальники, за словами прем’єра,  готуються до опалювального сезону. Запасів газу має вистачити, та доведеться заощаджувати. Першочергово, на опаленні. Тому температура в житлових приміщеннях буде дещо нижчою ніж та, до якої звикли українці.

«Тарифи не підвищуються ні на газ, ні на опалення, ані на електроенергію. Субсидії залишаються і будуть виплачуватися в повному обсязі всім родинам, які дійсно цього сьогодні потребують», – наголосив прем’єр.

Водночас, не слід забувати, що такий температурний режим можна бути підтримувати не лише за умови справної системи опалення, але й за умови, що приміщення ретельно утеплене. Тобто, у вікнах і дверях не повинно залишитися жодних шпарин, а будинки мають вжити інші заходи для теплозбереження.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *