Чернівецький реабілітаційний центр для поранених буде на базі обласного госпіталю ветеранів війни


Попервах госпіталь для ветеранів війни відремонтують, оснастять інноваційним медичним обладнанням і проведуть навчання мультидисциплінарної команди лікарів. Потужність центру – до 50 ліжок для поранених захисників і захисниць України. У комфортних умовах для пацієнтів, лікарів та відвідувачів із дотриманням принципів безбар’єрності для потреб маломобільних груп населення. їм надаватимуться всі медичні послуги, передбачена також психологічна реабілітація, допомога в протезуванні тощо.

У своєму Telegram голова Чернвіецької ОВА Руслан Запаранюк повідомив, що Меморандум про партнерство та співпрацю підписали Чернівецька обласна військова адміністрація, Чернівецька обласна рада та проєкт RECOVERY Віктора й Олени Пінчуків. Ним і передбачено створення інноваційного реабілітаційного центру на базі відремонтованого за кошт проєкту обласного госпіталя ветеранів війни.
Проєкт RECOVERY націлений на розбудову галузі реабілітації в Україні та передбачає створення національної мережі інноваційних центрів, міжнародні освітні програми для фахівців і складне протезування військових за кордоном у випадках, коли це неможливо в Україні. Зараз працює вже 7 реабілітаційних центрів RECOVERY, які надають безоплатні послуги в Києві, Львові, Вінниці, Одесі і на Дніпровщині.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *