Ремонт телевізора своїми руками: які несправності можна виправити самому

У більшості домівок сучасних сімей обов’язково встановлено різноманітну відео та аудіо техніку. Одним із таких приладів є телевізор. На нього припадає більша частина навантаження, оскільки багато хто любить збиратися разом перед екраном за переглядом фільмів та телепередач. І якщо телевізор приходить у несправність, це дуже засмучує домочадців.
Сучасні телевізійні пристрої мало чим схожі на старі лампові аналоги. Тому ремонт телевізорів виконує кваліфікований майстер, який знає всі тонкощі системи. Але чи у всіх випадках потрібно викликати спеціаліста? Чи бувають такі поломки, які можна усунути власними силами? Розберемося з цим питанням далі у статті.

Основні види поломок


За своїм типом пристрої поділяються на LED, LCD та плазмові моделі. Їх розрізняє технологія матриці та підсвічування, а також деякі інші деталі. Незважаючи на відмінності, основні несправності у всіх однакові — стосуються матриці, живлення, контролерів, процесорів і т.д.
Основні поломки, з якими користувачі зіштовхуються найчастіше, супроводжуються такими симптомами:
• телевізор не вмикається або швидко вимикається самостійно;
• не реагує на пульт ДК;
• немає звуку, зображення;
• з’являються смуги на екрані;
• трапляються перешкоди, спотворення;
• з’являються сторонні шуми, хрипіння;
• пристрій не запам’ятовує налаштування;
• неприємний запах.
У деяких випадках, особливо пов’язаних із матрицею або при сильному задимленні, слід обов’язково викликати майстра. Знайти спеціаліста у своєму регіоні найпростіше на https://chernovtsi.kabanchik.ua/ua/category/remont-tehniki і одразу ж перевірити його рейтинг. Але елементарну перевірку можна зробити самому, унеможлививши банальні причини неробочого стану телевізора.

Що можна полагодити в телевізорі самостійно



Поломки можна розділити на два типи: найпростіші та ті, що потребують базових знань електроніки, наявність певного комплекту інструментів. Що можна перевірити без досвіду та приладів:
• Не вмикається телевізор — слід переконатися, що є електрика в розетці, та вона справна. Перевірте штекер, щоб він був цілим, не розплавленим або пошкодженим. Спробуйте підключити до розетки інший пристрій або телевізор до іншого джерела живлення.
• Не реагує на пульт — часто причина лише в батарейках, які потрібно замінити. Також можуть бути засмічені або залиті рідиною контакти, що потребують очищення. З цим завданням може впоратися середньостатистичний користувач.
• Немає сигналу — перевірте антену, супутникову тарілку, інтернет, залежно від того, звідки надходить сигнал мережі. Спробуйте переналаштувати канали повторним пошуком.
• Відсутній звук — перш за все, необхідно зайти в налаштування та перевірити увімкнення динаміків.
У більшості випадків все ж таки краще звернутися до фахівця, щоб не погіршити проблему. Майстер обізнаний з усіма тонкощами роботи різних моделей пристроїв, тому виконає завдання професійно.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *