Вдаримо бюлетенями по корупції або Вибори як українська національна розвага

Спецогляд від Івана ДУПИ

vybory-(page-picture-large)

 

Округ 204: Вовки в овечій шкурі

– Після перевірки на детекторі брехні всі кандидати в депутати правдиво відповіли тільки на одне запитання!
– Яке?
– Прізвище, ім’я, по батькові?

204 округ на нинішніх виборах – найцікавіший. Тут зібралася ціла компанія ексів різного штибу, родичів «важливих персон», підприємців, і навіть чинний міністр. Цей кандидатський вінегрет приправлений цікавою інтригою: претендентів на перемогу одразу кілька. Перш за все впадає у вічі вже знайома тенденція, коли претенденти на мандат проживають у Чернівцях, а не у своєму окрузі. Більше того, у Чернівцях нібито мешкає, супроти будь-якої логіки, й міністр Бурбак. У декого з депутатів навіть не варто запитувати «Що ви забули в цьому окрузі?», бо відповідь лежить на поверхні: «Партія послала…»

Отже, кандидати…

Балацький Павло Миколайович, пенсіонер,партія «Громадянська позиція». 1993-2007 – працював на різних посадах у органах УМВС області, 2007-2009 – у центральному апараті МВС. Полковник у відставці.

 Банчук Ярослав Арсенійович, пенсіонер, партія «Ми Українці».Працював у органах прокуратури області, 2010-2011 – у військовій прокуратурі Центрального регіону.

Бордюжан Іван Костянтинович, пенсіонер, КПУ.

Бурбак Максим Юрійович, міністр інфраструктури України, «Народний фронт». Екс-депутат облради та ВР, був членом «Фронту змін» та ВО «Батьківщина», один з клану Яценюка-Федорука-Бурбаків.

Добровольський В’ячеслав Іванович, президент ТОВ «Техно Плюс». ВО «Батьківщина. Має родинні зв’язки з Михайлом Папієвим, співпрацює з екс-регіоналом Миколою Харабарою.

Забродський Василь Іванович, директор Телерадіокомпаніъ «Зет-про», безпартійний, само висування. Екс-керівник телекомпанії ТВА, екс-депутат Чернівецької міської ради.

Клевчик Іван Валентинович, менеджер регіонального відділення, ТОВ «Лангейт», «Конгрес Українських Націоналістів».

Когутяк Ярослав Миронович, директор Департаменту екології та туризму, ВО «Свобода», само висування. 2007-2009 – начальник «Чернівцідержрибоохорона», 2011-2014 – заступник директора національного природного парку «Хотинський».

Козак Василь Васильович, радник голови правління «Сварог Вест Груп», безпартійний, самовисування, 2003-2005 – голова Сокирянської РДА, 2006-2010 – голова Сокирянської райради, 2010-2014 – голова Сокирянської РДА. У квітні 2011 року Василь Козак рішенням бюро обласної організації ВО «Батьківщина» був виключений з партії «за зраду інтересів виборців і співпрацю з владою заради власної вигоди».

Куліш Володимир Іванович, директор будівництва Дністровської ГАЕС, «Блок Петра Порошенка». 2003 – міністр економіки АР Крим, постійний представник Президента в АР Крим,
2006-2010 – голова Чернівецької ОДА. Депутат чернівецької облради.

Маляр Вадим Порфирович, інспектор з проведення медичного огляду водіїв, ПП «Комфорт- Транс», «Сильна Україна»

Ноцький Олександр Вікторович, адвокат, безпартійний, само висування.

Паращук Олександр Сергійович, приватний підприємець, «Правий сектор».

Пастух Олександр Олександрович, приватний підприємець, безпартійний, само висування.

Руснак Валерій Дмитрович, тимчасово не працює, безпартійний, «Блок лівих сил України».

Саєвський Мирослав Анатолійович, заступник директора, ПП «Грейп-2002», безпартійний, самовисування.

Семенюк Артем Олексійович, народний депутат України, безпартійний, само висування. Племінник і прийомний син екс-губернатора Буковини регіонала Михайла Папієва.

У ВР прославився «кнопкодавством» та кулачними боями  зі «свободівкою» Іриною Сех.

Цаплюк  Руслан Вікторович, керуючий готельно-ресторанним комплексом «Мрія», безпартійний, Радикальна Партія Олега Ляшка. Брав участь у цьогорічних виборах мера Чернівців.

Що обіцяють округу

У центрі уваги –Дністер, Дністровська ГЕС і ГАЕС, та сільське господарство району. Більшість згадали і про дороги та соціальну інфраструктуру села. Чи то кандидати досвідчені, чи то піарники в них грамотні, але майже усі передвиборні програми враховують проблеми регіону. Не забули кандидати і загальні фрази про корупцію, люстрацію, децентралізацію, АТО і свою відповідальність перед виборцями.

Про що забули кандидати?

Найбільший «провал» – в обсягах програм. Чи не кожний з кандидатів розпочав свою програму, як я те називаю, ліроепічними фразами про поганих регіоналів, тирана Януковича і визвольну боротьбу українського народу. Не розчулює, особливо якщо врахувати, що усі вони при тому ж Януковичі були «в шоколаді».

Хто більше

У цій рубриці подаються найсолодші обіцянки кандидатів із збереженням орфографії та пунктуації авторів. «Хіти» 204 округу – тотальне зменшення податків та різного роду гасла і заклики.

 Павло Балацький: «Перед громадою округу зобов’язуюсь вирішити такі питання: допомогти місцевому малому та середньому бізнесу скористатися усіма перевагами Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС», – А чи знаєте Ви, пане Балацький,  що саме в цій угоді?

Ярослав Банчук: «Запровадити єдиний сільськогосподарський податок та скасувати всі інші податки для виробників сільськогосподарської продукції», – Де ж тут соціальна справедливість?

«Оптимізація мережі лікувальних установ», – Школи в наших селах уже оптимізували!

Іван Бордюжан: «Наші діди і прадіди в жовтні 1944 року звільнили Україну від німецько-фашистських загарбників. Ми своїми виборчими бюлетенями можемо звільнити Україну від кланово-олігархічного режиму в жовтні 2014 року». – Вдаримо бюлетенями по корупції?

Максим Бурбак: «…будівництво і облаштування надійно укріпленого державного кордону», – Мабуть, це була не остання позика на будівництво Стіни…

«створення незалежного антикорупційного органу», – корупцію неможливо подолати, її можна лише очолити…

Вячеслав Добровольський: «Буду серцем дослуховуватися до кожного земляка, наполегливо відстоювати інтереси Буковини і буковинців, допомагати усім, чим зможу, до останнього виборювати  справедливість, не зраджувати Божі заповіді,  вірити у перемогу правди і добра», – краще робіть щось, бо слухали нас уже багато…

Василь Забродський: «Використовуючи досвід, набутий протягом виконання обов’язків депутата … вважаю справою честі і гідності продовжити законодавчими засобами відстоювати інтереси буковинців», – бути депутатом, то, виявляється, справа честі!

Іван Клевчик : За понад двадцять років незалежності сформовані основні інститути держави. Але за цей період Україна зазнала таких втрат в економічній, соціальній і моральних сферах, які набагато більше за ті, що мали за роки Другої Світової війни», – Так війна була 4 роки, а незалежність – уже 23! J

Василь Козак: «У моїй програмі немає декларативних заяв про миттєве покращення, сумарні зарплати та пенсії, бо люди втомилися від пустих обіцянок, втомилися вірити», – Людина реально оцінила свої можливості.

«Політика в Україні на сьогодні відірвана від реального життя сільської місцевості», –  Ну двічі реаліст!

Олександр Паращук: «Захист прав громадян України на окупованій території. Всебічна допомога кримськотатарському народу в його боротьбі з російською окупацією», – А на решті території у нас уже всі захищені? То, може, закинути до Криму українських партизанів!

Олександр Пастух: «Україна потребує реальних змін, а не говорильні  у парламенті», – Яке слушне й тонке зауваження!

«Створення державного інвестиційного банку, метою якого буде надання недорогих кредитів суб’єктам підприємницької діяльності. Перерахунок валютних кредитів у гривню, згідно курсу, на момент отримання коштів», – Люди! Не кладіть кошти в банки, якщо оберете пана Пастуха.

Мирослав Саєвський: «Не таємниця, що теперішні народні обранці бувають на округах лише у переддень виборів. Як і більшість наших земляків я втомився від популізму та демагогії «державних мужів». Тому, я вирішив балатуватися в народні депутати», – от і пан Мирослав хоче жити у Києві й приїжджати в округ раз на 4 роки…

Артем Семенюк: «Вважаю, що багаторічний практичний досвід роботи в сільському господарстві…, робота у парламенті… – запорука нелегкої, але ефективної роботи задля благополуччя людей», – Взагалі-то, до обрання нардепом, Артем Олексійович був директором фірми, яка виробляла поліетиленові пляшки, а не садила помідори..

А «золотим медалістом» 204 округу стає Руслан Цаплюк, який представляє партію Олега Ляшка. Ще раз нагадую: що збережена орфографія автора:

ЗОВНІШНЯ АГРЕСІЯ: Слава Нації – П… Російській Федерації !

  • НАЦІОНАЛІЗУВАТИ усе майно та фінанси, що знаходиться на території України та належить  РФ  або її громадянам  на користь держави.

ЗВІЛЬНЕМО КОШТИ З КОРУПЦІЙНОГО ПОЛОНУ!

ПРИВЕСТИ У ВІДПОВІДНІСТЬ з аналогічними показниками у країнах Східної Європи заробітні плати та пенсії вчителям, лікарям, правоохоронцям  та іншим працівникам

бюджетної сфери.

РЕАЛІЗУВАТИ за рахунок коштів та підприємств націоналізованих  державою у РФ програму відновлення сіл та районних центрів України. У рамках програми мають  бути побудовані сучасні лікарні, нові школи, якісні дороги та інші об’єкти соціальної інфраструктури.

СЛАВА УКРАЇНІ!»

Героям слава! – Ваш Іван ДУПА, спеціально для «Версій»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *