Тамара БОРОВИК: Українцям набридло чекати на краще життя

Щойно повернулася з Києва.

Бачила настрій людей, що вийшли на Віче: Україна прокидається! Якщо місяць тому на першому Вічі було півтори-дві тисячи учасників, то учора зібралося понад п’ятдесят тисяч. І це – незважаючи на цілковиту інформаційну блокаду. Блокують навіть Фейсбук.

Варто зазначити, що змінився і віковий склад протестувальників. Якщо на першому Вічі були люди переважно середнього та старшого віку, то вчора переважала молодь. Хоча бачила й людей на милицях, і зовсім стареньких, яких під руки тримали родичі.

Зауважу, що й риторика Віча стала іншою. Якщо місяць тому учасники Віча вимагали прийняття чотирьох Законів, то зараз головні вимоги  –  «Імпічмент!», «Владу геть!», «Бандитів на нари!».

На Віче зі своїми транспарантами й прапорами приїхали люди з усіх областей України. Волонтери-буковинці також. На підтримку власної традиції, привезли своїм транспортом харчі для мітинг арів, які мешкають у наметах.

Постав і Київ. Чи почують можновладці голос народу?

…Виходячи з того, що відбулося після Віча, мабуть, не почули. Та цей голос вже не зупинити, не стишити. Бо є одне слово, яке дуже точно відображає настрої недільного Віча: «Допекли!!».

Тамара БОРОВИК, голова ГО «На грані», учасниця Віча

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *