Вам за 30? Відмовтеся від шкідливої п’ятірки харчів

І пам’ятайте: головний ворог молодості – цукор

Дієтологи й фахівці в галузі здорового харчування назвали 5 продуктів, від яких слід відмовитися після 30 років, повідомило healthystyle.info із посиланням на американське видання «My Domaine».

«Із роками нам потрібно менше калорій, але більше речовин, які братимуть участь у боротьбі з хворобами та старінням. Cписок покупок у супермаркеті має змінюватися із віком», – радить Енні Кей, відомий дієтолог.

Білий хліб і цукор. «Після 30 років забудьте про солодке. Цукор – головний ворог молодості. Він сприяє запаленням, пошкоджує волокна колагену й еластину, які зберігають шкіру пружною та еластичною», – каже фахівець із правильного харчування Ліза Девіс. Відмова від вживання цукру поширюється і на решту солодощів. Cлід обмежити також споживання білого хліба, бо він не дає жодної користі організму.

Дієтичні напої. Дієтолог і шеф-кухар Тріша Вільямс вважає саме дієтичні напої головним ворогом організму: «Крім того, що спричиняють рак, вони провокують стреси в організмі: при надходженні до організму такого напою мозок сприймає його як солодкий і виробляє інсулін, щоби метаболізувати цукор, якого насправді немає. Це катастрофа для організму», – наполягає вона.

Приправи і соуси. Дієтологи й дерматологи рекомендують забути про кетчуп і майонез та обережно ставитися до вибору приправ. Йдеться про приправи з підсилювачами смаку і штучними ароматизаторами, які шкодять здоров’ю. Замініть їх на кмин, куркуму тощо. Зауважте, підсилювачі смаку є в будь-якій ковбасі.

Макарони. Після 30 років варто скоротити споживання глютену і відмовитися від макаронних виробів. Глютен жорсткий для травної системи. Організм витрачає багато енергії, щоби перетравити його. Часто глютен погано сприймається кишечником, створюючи відчуття здутості.

Магазинні кондвироби. Лос-анджелеський експерт зі здорового харчування Софі Джаффе радить виключити магазинні кондитерські вироби, у яких містяться транс-жири:

«Травна система – двигун життєздатності. Їй потрібно багато поживних речовин і клітковини для ефективної роботи. Дешеві чіпси й тістечка тільки зменшують засвоєння вітамінів і гальмують роботу травного тракту», – переконана вона.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *