*Відвар при грипі з високою температурою та задухою
Нарізати гілки верби, помити, обчистити кору, а деревину викинути. 2 жмені вербової кори залити літром холодної води й поставити на вогонь. Довести до кипіння й зняти каструлю з плити. Випити протягом дня.
*Відвар, який стовідсотково зупинить грип чи ГРВІ, але тільки першого дня нездужання
Складові: 2 жмені кори верби, 2 чайні ложки перетертого кореня аїру, 1 чайну ложку подрібненого кореня солодки та 1 чайну ложку звіробою чи календули. Залити літром води і довести до кипіння. Додати вичавлений сік одного лимона.
Потім узяти 250 г цієї ще гарячої суміші і влити в неї 250 г вина чи 50 г горілки.
Якщо рецепт використовується для дитини, додається лише 100 г вина. І обов’язково дати відвару постояти, аби з нього випарувався алкоголь.
Вживати до 3-х разів на день.