Ваші кістки та суглоби будуть міцними в будь-якому віці!

Висока щільність кісток – показник їхнього здоров’я. Та після 35 років кісткова тканина руйнується швидше, ніж відновлюється. В результаті щільність кісток зменшується, виникає остеопороз. Жінки мають набагато більший ризик, ніж чоловіки. Рекомендуємо список продуктів, корисних для кісток. За допомоги нескладних змін у харчуванні  ви можете запобігти остеопорозу.

Шпинат. Цей листковий овоч багатий на клітковину, залізо і вітамін А. Склянка вареного шпинату містить до 250 мг кальцію. Люди з остеопорозом, як правило, мають низькі рівні вітаміну К.  А порція сирого шпинату у 2 чашки, забезпечує 290 мкг вітаміну К. Жінкам варто вживати вітаміну К  90 мкг на добу.

Мангольд – листковий буряк. Цей смачний овоч ідеально пасує для салатів і смузі. Він багатий на кальцій і надає особливого смаку стравам.

Апельсин.  Допомагає запобігти застуді, бо містить удвічі більше за лимон вітаміну С. Бореться з ожирінням, знижує рівень холестерину, прискорює оновлення клітин і загоєння ран та ясен, очищує кровоносні судини, зміцнює кістки та зуби.

Горіхи і насіння. Мигдаль, бразильські горіхи, кунжут, насіння соняшнику та льону, зміцнюють кістки, бо містять велику кількість кальцію і магнію.

Листкові овочіМолочні продукти не є ідеальними для здоров’я кісток, бо втрачають багато корисного від пастеризації.  Овочі з темно-зеленим листям захищають і зміцнюють кістки, підвищуючи рН крові, а також забезпечують потреби організму у вітамінах А, К, С. А. Вони також багаті на фолієву кислоту, дуже корисну для здоров’я в цілому. Важко уявити їжу, більш корисну для кісток, ніж капуста, – пише Hronika.info

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *