Топ-5 для правильної організації сну

За сучасного ритму життя далеко не всім удається добре виспатися і повноцінно відпочити вночі. Та вихід є: зробіть це для себе й своїх рідних:

1. Сприятливий мікроклімат: Провітрюйте кімнату, бажано залишати кватирку відкритою на ніч. 18-20 градусів – оптимальна температура для сну. Зволожуйте повітря й поставте рослини, що насичують повітря киснем.

2. Затишок: Вмикайте м’яке, розсіяне світло. В інтер’єрі спальні використовуйте спокійні кольори. Якщо немає окремої спальні, поставте ширму.

3. Правильна постіль: Не поскупіться на якісний каркас, ортопедичний матрас і подушку. Якщо спите на дивані, докупіть тонкий ортопедичний матрац. Білизна має бути м’якою та приємною, з натуральних тканин. А нічний одяг має бути вільним та зручним.

4. Від активності до відпочинку – поступово. Сімейна вечеря, книга, класична музика, відвари з трав із медом вже у постелі. Вечеряйте мінімум за дві-три години до сну. Випийте перед сном склянку теплого молока. Закінчуйте активну діяльність за дві-три години до сну. Не засиджуйтеся допізна перед телевізором.

5. Відпочивайте протягом дня. Робіть маленькі перерви в роботі. Зауважте, скільки триває ваш цикл активності й робіть перерви, не чекаючи втоми. Якщо хочете поспати вдень, зробіть це за годину до або через годину після обіду.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *