Коли ми приходимо з магазину зі всякими смаколиками, починаємо одразу все вивантажувати до холодильника. Фрукти й овочі кладемо на окрему полицю, м’ясо до морозилки, а яблука – до кошика чи вази на столі. І… багато продуктів ми зберігаємо неправильно, як наголошують дослідники з некомерційної організації WRAP, яка займається здоровим харчуванням і правильним поводженням з відходами.
За правилами, температура у холодильній шафі має бути не вищою за +5 градусів. Продукти, які мають зберігатися максимально охолодженими, слід розміщувати там, де ми зазвичай тримаємо овочі та зелень. А от фрукти й овочі зберігати слід на протилежному боці – на верхній полиці. Яблука й апельсини теж слід зберігати в холодильнику, бо за кімнатної температури вони втрачають вітаміни. Натомість не рекомендують тримати в холоді хліб, бо якщо спори плісняви уже потрапили до хліба, холод тільки прискорює її розвиток.
Полуницю, малину, афини й диню слід класти до холодильника, тільки коли їхній запах уже послабшав.
А от банани й авокадо краще зберігати саме в кошику для фруктів поза холодильником – або вже в морозилці, якщо не плануєте з’їсти просто зараз.